Vesti dana

pošalji prijatelju štampaj MySpace Share it: Digg Buzz up

Banjaluka 24. 12. 2013

Press RS

NEOČEKIVANA IZBORNA SKUPŠTINA ŠEŠELJEVIH RADIKALA

Šantić skinuo vojvodu sa trona?!

Izborna skupština Srpske radikalne stranke "Dr Vojislav Šešelj" u Republici Srpskoj izglasala je opoziv dojučerašnjeg prvog čoveka ove stranke Mirka Blagojevića i na njegovo mesto postavila dosadašnjeg predsednika Opštinskog odbora Šešeljevih radikala u Istočnom Novom Sarajevu Dejana Šantića!

slika1
ZAŠTITU SVOJIH PRAVA POTRAŽIĆE NA SUDU Vojvoda Mirko Blagojević
Kako za Press RS otkrivaju odlično obavešteni izvori, na izbornoj skupštini "šešeljevaca" u Srpskoj, koja je mimo očiju javnosti prekjuče održana u Tesliću, novi predsednik stranke izabran je glasovima 58 delegata od prisutnih 72, deset delegata je bilo za to da na mesto vojvode Mirka zasedne Milan Lazić iz Ugljevika, dok su četvorica bili uzdržani prilikom glasanja.

Navodeći da je ustoličenje Šantića na mesto prvog čoveka Šešeljevih radikala u Srpskoj izazvalo nove žestoke svađe u stranci koja se već mesecima nalazi u rasulu, sagovornici našeg lista ističu da je sada gotovo izvesno da će se ova politička partija u najskorije vreme pocepati na najmanje dva dela.

Stranka pred raspadom?

- Novo "rastoličenje" Mirka Blagojevića sa mesta predsednika stranke, nakon što je ranije sudski poništen pokušaj njegovih oponenata Dragana Đurđevića i Predraga Markočevića da ga još u martu ove godine smene sa svih stranačkih funkcija, izazvalo je žestoke reakcije jednog broja delegata koje je predvodio predsednik bratunačkog Opštinskog odbora Vojin Pavlović. Protivnici Šantićevog izbora smatrali su da je skupština sazvana navrat-nanos i da veliki broj delegata uopšte nije bio upoznat sa tim da će izborna skupština biti održana u Tesliću. Blagojevićeve pristalice iznele su i primedbu da je novoizabrani predsednik "totalni anonimus" za većinu građana u Srpskoj i da kao takav ne može da zameni "harizmatičnog vojvodu Mirka". Palo je mnogo teških reči sa obe strane i izvesno je da Srpskoj radikalnoj stranci "Dr Vojislav Šešelj" preti potpuni raspad - pričaju naši sagovornici.

Dugogodišnji lider Šešeljevih radikala u Srpskoj Mirko Blagojević za Press RS kaže da je tek juče saznao za informaciju da je smenjen na izbornoj skupštini, koja je, prema njegovim rečima, sazvana i održana potpuno ilegalno!

antrfile1
Pavlović: Zaprepašten sam!

Član Izvršnog odbora SRS "Dr Vojislav Šešelj" i predsednik OO stranke u Bratuncu Vojin Pavlović kaže da je bio zaprepašten brzinom organizovanja izborne skupštine na kojoj se birao novi predsednik stranke.
- Ne znam kako je bilo moguće tako brzo organizovati izbornu skupštinu? Poruku da će skupština biti održana u nedelju u Tesliću dobio sam tek u subotu i to od Dragana Đurđevića! Skupštinu stranke nije moguće zakazati za tako kratko vreme - uveren je Pavlović.

- Niko me, kao predsednika stranke, nije zvao ni obavestio da će u nedelju u Tesliću biti održana nekakva skupština. Radi se o grubom kršenju stranačkog statuta i jasno je da ću zaštitu svojih prava potražiti pred nadležnim sudovima. Smešno je da se nekolicina sumnjivih tipova sastaje po budžacima i odlučuje o tome ko će biti stranački lider - kaže Blagojević.

On tvrdi da "nema pojma" ko je novoizabrani predsednik SRS "Dr Vojislav Šešelj", ali je ubeđen da iza svega stoje "odmetnuti bivši stranački funkcioneri" Dragan Đurđević i Predrag Markočević, koje je, kako podseća, stranka još pre nekoliko meseci isključila iz članstva.

Poziv za odabrane

- Pozive za prisustvovanje toj tzv. skupštini odabranim delegatima slao je Dragan Đurđević, koji je zajedno sa Markočevićem izbačen iz članstva zbog ranijeg pokušaja puča! Ta ekipa sada pokušava i na ovaj način da me spreči da se kandidujem na predstojećim opštim izborima. Neka im bude jasno da neće proći ovo što su zamislili - poručuje vojvoda Blagojević.
S druge strane, novoizabrani predsednik SRS "Dr Vojislav Šešelj" u Srpskoj Dejan Šantić tvrdi da je prekjučerašnja izborna skupština u Tesliću protekla regularno i da vojvoda Mirko nema razloga za ljutnju.

- Skupštini je prisustvovalo dve trećine delegata, čime je ispoštovan stranački statut. Na prvoj tački dnevnog reda izglasan je Blagojevićev opoziv jer mu je još pre tri godine istekao mandat. Nakon toga su izabrali mene za novog predsednika stranke. Ako bivši predsednik pokuša da ospori legitimnost prekjučerašnje skupštine, spremi smo da odgovorimo svim raspoložim pravnim sredstvima! Vreme je da stavimo tačku na probleme koji već dugo postoje u našoj stranci - kaže Šantić.

Boris Knežević

komentari (8)
pošalji komentar

..... [neregistrovani] (24. 12. 2013, 13:18:40)

laz

Mislio sam da ste ozbiljna stampa,medjutim ocigledno da moze svako da iznese gluposti za sitne pare,a vi da to objevite....Vojislav Seselj je iskljucijo mirka iz radikala,od kada je mirko prestao da bude predsjednik Radikal STRANKA JE SVAKIM DANOM SVE JACA,a ne u rasulu,99 posto clanstva je za odlazak covjeka koji podrzava OTVORENO SNSD,tako da ne lupate bez veze i stampate gluposti,dr Vojislav Seselj podrzava novo rukovodstvo,a ne covjeka kome je dupe zinulo na pare od odbornickog dodatka,za koji ce odgovarati na sudu uskoro,Hvala

pošalji odgovor

..... [neregistrovani] (24. 12. 2013, 13:47:13)

....

los vam izvor,lose ste obavjesteni...hahahahahhh

pošalji odgovor

radikal [neregistrovani] (24. 12. 2013, 14:35:06)

Vojvoda socijaldemokata

Neda vojvoda socijaldemokrata predsjedničku stolicu pa to ti je!Pod njegovom upravom stranka je srozana na samo dno,a njegovi istupi su iz stranke otjerali ogroman broj ljudi.A još ka pročitam da je "harizmatičan",e to je stvarno žalosno.Čovjek se predstavlja kao neki lider,a iziđe na izbore u Brčkom i dobije 216 glaosva hahahahahahah.Pravi lider,nema šta.Ko nevjeruje,može da provjeri na stranici CIK.Sada je bitno da ostane predsjednik da bi dobijao novac koji opštine uplaćuju na ime odbornika...

pošalji odgovor

neregistrovan [neregistrovani] (24. 12. 2013, 15:50:21)

Advokat

Mirko se hvali da je jedan od najboljih advokata na Balkanu i da uz njegovu strucnu pomoc advokatski tim Vojislava Seselja uspijeva da ga odbrani i da uskoro izlazi na slobodu.

pošalji odgovor

radikal iz Bratunca [neregistrovani] (24. 12. 2013, 20:24:35)

jao Pavlovic- insajder

Gde nadjoste ovog Pavlovica pa on je upropastio stranku u Bratuncu , gde na kraju nije izabran ni za odbornika 2012 godine , a 2010 smo imali 4 odbornicka mandata. Nije on clan Izvrsnog odbora jer je Izvrsni odbor raspustio M.B da ga nebi mogli smeniti. Da je srece da i njega iskljuce iz stranke , ali u Beogradu gde je nasa Centrala , pa da i mi u Bratuncu pocnemo sa jacanjem stranke i pripremom za sledece izbore.

pošalji odgovor

Phenix [neregistrovani] (25. 12. 2013, 14:18:58)

Šantić

Pametan izbor predsjenika,Dejan Šantić je pravi Čovek da vodi stranku,svaka čast na izboru...

pošalji odgovor

Insajder [neregistrovani] (25. 12. 2013, 17:39:49)

Unistavanje radikala

Sve se vrti oko para,glavni krivac za rasulo u SRS je covijek koji iz sijenke spletkari i koji je svojom alavascu na novac i doveo do svadje izmedju Djurdjevica i Blagojevica.Za neupucnene rijec je o odborniku SRS u skuptini grada Bijeljine MIlenku Mitrovicu.Ako ovaj Santic zaista zeli da napravi jaku stranku morace da se rijesi nesposobnih i nepismenih kadrova poput ovog cij je jedini dar i talenat seljacka podla lukavost.

pošalji odgovor

jovan [neregistrovani] (16. 02. 2014, 13:46:09)

blagojevic i lazi

mnogi clanovi seseljevih radikala i neznaju o cemu se ovde radi pa zar vam nije jasno da sds uz pomoc dragana djurdjevica rastura radikale lazne izjave se salju i seselju u hag i radikalima u beograd a glavi cilj je pocepati radikale pa ovce vide da djurdjevic radi za micu micica i za SDS

pošalji odgovor
Vesti dana
Čekajući posao dočekali smrt!

25. 04. 2015

Čekajući posao dočekali smrt!

Čak 20.836 osoba, od ukupno 142.804 koliko ih je na evidenciji nezaposlenih u Srpskoj, na posao čeka duže od deset godina, dok je ubedljivo najveća "čekalica" jedan pedesetpetogodišnji ...

Arhiva
Arhiva
Click Here to Pick up the date
Click Here to Pick up the date