Vesti dana

pošalji prijatelju štampaj MySpace Share it: Digg Buzz up

Banjaluka 02. 09. 2013

Press RS

Strana ulaganja - Poslovna zona postala partner kompaniji iz Nagoje

Japanska tehnologija u Banjaluci!

Vlada RS odredila je Poslovnu zonu Banjaluka za lokalnog partnera kompaniji "Sankyo Co.Ltd" iz japanskog grada Nagoja.

slika1
INVESTICIJA OD 4,8 MILIONA EVRA Poslovna zona u Banjaluci
Đurađ Banjac, direktor Poslovne zone, rekao je da je tim povodom osnovano preduzeće "Sankyo" d.o.o. Banjaluka, koje bi na osnovu japanske tehnologije i uz monitoring tamošnjih stručnjaka proizvodilo opremu za auto-industriju.

U prvoj godini vrednost investicije bi bila 4,8 miliona evra, od čega je preduzeće "Sankyo" d.o.o. Banjaluka investiralo pola miliona u "Know How", putem kojeg su pribavljeni svi patenti, licence, tehnološka i druga prava za proizvodnju čeličnih opruga.

- Poslovna zona a.d. Banjaluka ući će u zajedničko preduzeće sa "Sankyo" d.o.o. Banjaluka - naglasio je Banjac.

Kako je dodao, Poslovna zona u ovo zajedničko preduzeće unosi svoje vlasništvo, tačnije objekat od 4.000 kvadrata, koje je, prema zahtevima japanske kompanije, neophodan prostor za prvu fazu realizacije projekta i početka proizvodnje.

- U ovoj prvoj fazi, odnosno u prvoj godini početka proizvodnje, ovo preduzeće zaposliće 120 radnika, koji će u ovom periodu biti pod monitoringom japanskih stručnjaka - istakao je Banjac i dodao da je u narednom investicionom ciklusu od tri godine planirano zapošljavanje 300 do 500 radika.

Celokupna proizvodnja u prvoj godini, kaže Banjac, već je ugovorena za japansko tržište.

- Kontakti Vlade RS i resornog ministarstva sa predstavnicima japanskih kompanija i osnivanje Fabrike opruga "Sankyo" d.o.o. Banjaluka bila bi prva u nizu investicija iz te zemlje, koja za krajnji cilj buduće saradnje ima otvaranje niza proizvodnih firmi u RS, sa vlastitom tehnologijom - naveo je, između ostalog, Đurađ Banjac.

komentari (2)
pošalji komentar

trebinjac [neregistrovani] (02. 09. 2013, 21:50:27)

ne daj boze

Da vam se dese kinezi,kao nasoj bivsoj IAT.Naoravljen dug preko 25 miliona eura,a nas predsednik urucuje odlikovanje i zahvalnicu gazdi Draskovicu bratu poznatijeg Vuka nekad osnivaca Srpske dobrovoljacke garde.

pošalji odgovor

Japanac [neregistrovani] (04. 09. 2013, 11:06:13)

Ozraceni

Sankyo d.o.o. je globalno poznato preduzece, ali ih google mrzi :D

pošalji odgovor
Vesti dana
Velika podrška za Mićića i Stevandića

03. 05. 2015

Velika podrška za Mićića i Stevandića

Protivkandidat Mladenu Bosiću na čelu SDS-a Mićo Mićić i kandidat za zamenika predsednika stranke Nenad Stevandić dobili su danas podršku više opštinskih i gradskih odbora ...

Arhiva
Arhiva
Click Here to Pick up the date
Click Here to Pick up the date