Vesti dana

pošalji prijatelju štampaj MySpace Share it: Digg Buzz up

14. 04. 2013

Press RS

Žestoko - Verbalni rat između predsednika RS i gradonačelnika Trebinja

Vučurević osuo paljbu po Dodiku

Slavko Vučurević, gradonačelnik Trebinja, nazvao je predsednika RS Milorada Dodika političkom i ljudskom kukavicom i poručio mu da je zbog dosadašnjeg odnosa prema narodu Srpske trebalo da ostane u Hagu iz kojeg se pre par dana vratio. Vučurević tvrdi da Dodik namerno izbegava sastanak sa rukovodstvom grada na Trebišnjici, jer je "kao lider SNSD-a i predsednik RS odgovoran za lošu situaciju u istočnoj Hercegovini".

slika1
KULMINACIJA NESPORAZUMA Slavko Vučurević i Milorad Dodik
- Dodik ne sme da se suoči i otvoreno razgovara sa nama o problemima koje je on napravio. Verovatno je frustriran našim stavom, naročito rezolucijom kojom smo rekli da nećemo dopustiti prodaju HET-a i pljačku sredstava koja pripadaju stanovnicima istočne Hercegovine. To je verovatno ljutnja velikog predsednika, koji bi, da kojim slučajem postoji uređen međunarodni i domaći pravni poredak, bio zadržan u Hagu da tamo odgovora, dok bi svi ostali trebalo da budu pušteni - rekao je Vučurević.

Tokom prethodna tri dana, Dodik je u dva navrata bio u Trebinju i sastajao se sa ljudima iz svoje stranke i sa vladikom Grigorijem.

Obrazlažući zašto se nije sastao i sa predstavnicima gradske vlasti, Dodik je rekao da se gradonačelnik samo busa u prsa, ali da je u samom pristupanju realnim problemima potpuno nejasan.

- U tom pogledu moraće da se razjasne mnoge stvari kako bismo ubuduće mogli da sarađujemo. Zbog trenutne loše komunikacije Vlade Srpske i lokalne zajednice u Trebinju, kriva je lokalna zajednica. Takvom odnosu ne doprinosi Vlada RS, jer Vlada samo radi svoj posao i sve ono što su njene ingerencije funkcioniše besprekorno. Zastoj se dogodio zbog nekih lokalnih funkcionera, ali to nije stvar Vlade RS, već lokalne zajednice - rekao je Dodik.

U celu priču danas se uključio i vladika Grigorije, koji je pokušao na neki način da umiri situaciju pozivajući obe strane na saradnju.

- Trebalo bi da mi na lokalnom nivou mnogo više uradimo, kao što to prethodnih godina nismo. Sada imamo tu sitauciju da gradonačelnik ima mali otklon prema Banjaluci, govoreći da je Banjaluka kriva za nešto. Ali, mnogo je važno da je predsednik što ćešće ovde, jer će se tako pokrenuti mnoge stvari - istakao je vladika Grigorije.

Međutim, dok je vladika Grigorije pokušao da spusti tenzije između gradonačelnika Trebinja i predsednika Republike Srpske, i sam je pao u vatru pa je neuobičajeno oštro odgovorio novinaru BN televizije Nebojši Vukanoviću.

Grigorije je Vukanovoća nazvao notornim lažovom, koji nije ni čestit ni pošten kako se prikazuje. Vladika je pozvao Vukanovića da objavi "zatvoreno" pismo koje mu je poslao, a koje, kako kaže vladika, novinara BN-a raskrinkava i dokazuje da je niko i ništa.

komentari (28)
pošalji komentar

stanko [neregistrovani] (14. 04. 2013, 21:38:23)

isti

Nista ti nisi bolji od njega. Sta vi mislite da je bahatost jos u modi, i jos vam dodati onog arogantnog kriminalca popa iz Trebinja. On predstavlja crkvu i boga , a prijeti da ce onog novinara , cuj , nokautirati.

pošalji odgovor

Milan [neregistrovani] (14. 04. 2013, 21:45:39)

Sramota za Vučurevića

Sramota jedna velika u kakvoj državi mi živimo.

pošalji odgovor

Marijan [neregistrovani] (14. 04. 2013, 22:48:41)

Seljak

Ovo je onaj što je naučio da sa brda doziva ove. Koja je ovo sirovina pa to nema jediniocu mjere. Dodik kada bi se sastajao sa ovakvim likovima samo bi gubio vrijeme. Nego ti Vučurevići prutić odsijeci na prvoj lijesci i vrati se na to brdo pa nastavi ono što si prestao nedavno raditi.

pošalji odgovor

nocni portir [neregistrovani] (14. 04. 2013, 23:33:03)

marijanovo mu.o

Nw zelim biti niciji advokat,ali poznato je ko nam jeqebo znanje!SDS zapoceo,a dodikovci zavrsili.Ne samo u Trebinju,vec u cijeloj Hercegovini,a boga-mi i manje vise cijeloj srpskoj.Svi aduti su ispucani,i uzalud se lopta prebaciva u tudje dvoriste,i ugrozenosti od njih.Zna se na sta mislim,a kuku nama obicnim smrtnicima i tacka.Moram gasiti masinu i cuvajte se!!!!

pošalji odgovor

balkan [neregistrovani] (14. 04. 2013, 23:58:01)

cile

Vucurevic jeste kurcevit i na prvu izgleda kao seljacina, ali covjek je i te kako obrazovan.
Jedan je od retkih u ovoj zemlji koji se ne boji ni Dodik ni SNSD-a ni Ivanica ni PDP-a, covjek koji kaze ono sto misli,
i uopste ne vidim sta je pogresno rekao.
Dodik hoce da proda i HE, a od aerodroma nista.
Nista i od 1.400 radnih mjesta u Trebinju koje Dodik obecava vec 4 godine.
Trebinje je bi jedan od najrazvijenijih gradova bivse Jugoslavije, danas u Trebinju mozes zivjeti samo od droge, sverca i kriminala...
I Dodik i Vucurevic su seljaci, samo sto je Vucurevic posten seljak, a Dodik je pokvareni seljak - LOPOV

pošalji odgovor

Momir [neregistrovani] (15. 04. 2013, 08:52:28)

PENZIJE KAO SOCIJALNE

Da je pristao da priča onda bi ispalo da je saglasan i da podržava drugu vlast osim SNSD a on nije demokrata da to i potvrdi... On je radi navodni najveći kupovina penzija invalidski u Trebinju i zbog njih navodno i smanjio invalidske i boračke penzije na manje od 90 kon. maraka i sada mnoge porodice gladuju!

pošalji odgovor

trebinje [neregistrovani] (15. 04. 2013, 09:43:14)

slavko

Nedaj se Slavko, samo naprijed...

pošalji odgovor

NEMANJA [neregistrovani] (15. 04. 2013, 10:18:27)

ISPUNI OBEĆANO...

NIJE UOPŠTE U REDU NI OVAKVO PONAŠANJE DODIKA, SLAVKO JE LEGITIMNO DOŠAO NA VLAST I TREBA DA SE POŠTUJE VOLJA NARODA. DODIK JE OBEĆAO RADNICIMA NOVOTEKSA DA ĆE IM FIRMA POČETI SA RADOM , A SADA SE PRIČA O SKROZ DRUGOJ KOJA NEMA VEZA SA NOVOTEKSOM- SVAKA ČAST I NA TOJ REALIZACIJI, ALI U NOVOTEKSU TREBA DA SE OKONČA STEČAJNI POSTUPAK I DA SE RADNICIMA DAJU DUGOVI I OPŠTEG I VIŠEG ISPLATNOG REDA, NARAVNO DA SE FIRMA PRODA JER IMA INO INTERESENATA.DODIK REALIZUJ OBEĆANO!

pošalji odgovor

Sanja [neregistrovani] (15. 04. 2013, 10:23:38)

Trebinjka

Manite se i jedan i drugi nebuloza, vama su puni džepovi , dajte privredu u fukciju, ne samo zapošljavanje po stranačkoj pripadnosti, šta bi Slavko sa opštinskom administracijom, viškom 40% , niko nije otpušten , samo prosipate narodu maglu, kao i Dodiku za rješavanje ,, Novoteksa"- narod gladan!

pošalji odgovor

pdp [neregistrovani] (15. 04. 2013, 10:42:59)

pdp

Koji seljak primitivni. Ne mogu da vjerujem da je iko normalan glasoa za ovo kljuse.

pošalji odgovor

Trebinjac [neregistrovani] (15. 04. 2013, 10:54:48)

najgori

Znam da je Dodik najgori od sve đece!

pošalji odgovor

. [neregistrovani] (15. 04. 2013, 10:58:50)

Jako dobro upucen

Samo da znate hercegovci da ce vam se otvoriti tekstilna industrija i da ce se zaposliti dobar dio zena i da ce se posle izbora sve to ponovo zatvoriti. Zapamtite ovo sto ste procitali danas.A firmu ce da vodi osoba koja je u velikim dugovima!

pošalji odgovor

sasa [neregistrovani] (15. 04. 2013, 11:00:24)

banda

SNSD je drzavni neprijatelj broj jedan, sve ce prodati.

pošalji odgovor

gogo [neregistrovani] (15. 04. 2013, 11:31:01)

kljuse tj.elektricar od Varesa

Sto cutite?onako obracanje nasem trebinjcu novinaru,i nista vam nije jasno tj.namjerno se ne spominje NOKAUT-GURANJE I PRIJETNJE ni Land Rover od 5000 kubika,a 70.000 evra.Ej na danasnjici baciti tolike pare,to vas ne interesuje gospodo seljaci gradjani RS.OSTAJTE MI ZDRAVO U SLAVLJU I VESELJU!p.s.to moze samo bosanac i niko vise.

pošalji odgovor

PODVALA [neregistrovani] (15. 04. 2013, 12:35:16)

PONOVO PODVALA SIROVOG SLAVKA

Ponovo sirovi Slavko zamajava narod, nista nije pomakao sa mrtve tacke, osim malo zaposljavanja (ali u javnu sluzbu, a ne u privredu)!
Gdje je privreda koju si obecao?? Gdje su tvoji investitori?? Gdje su radna mjesta u realnom sektoru?

Nema nista od toga, pa se popeo na brdo da se dovikujes!

pošalji odgovor

Vanja [neregistrovani] (15. 04. 2013, 12:54:26)

Ogorčeni...

Stvarno je u Trebinju pravi haos, jer je ,,Novoteks"zajedno sa IAT-om bio žila kucavica Trebinja, a sada ljude ostavili bez posla.Nikola Tesla nema veza sa ,, Novoteksom" i radnici tražite da se proda novi pogon i da vam daju dugove, jer ovaj stečajni to neće nikada okončati jer on stavlja pare u džepove, nije njega briga za radnike njemu je dobro, kao i Kojoviću koji je tamo okupio nešto žena i priča nebuloze.Koja li je sada stranka , vjerovatno SNSD ,jer mu treba da se negdje prišlepa, nema stranke gdje nije bio!

pošalji odgovor

vladan [neregistrovani] (15. 04. 2013, 13:28:27)

nije bilo prijetnji

Pogledao sam onaj prilog na bn televiziji i to vise puta.
Vrijedjali se jesu ali vladika mu nije prijetio vec je rekao
"ja da ti sudim bio bi nakautiran"
Ako je to prijetnja neka dokaze na sudu :)

pošalji odgovor

Frenki [neregistrovani] (15. 04. 2013, 14:40:18)

tako je

Gradonacelnice,nsita nisi pogrijesio.Puna podrska!!!

pošalji odgovor

lelica [neregistrovani] (15. 04. 2013, 16:11:10)

to vučureviću napred

neka i treba ovi iz snsd su veliki prevaranti srpskog naroda veća banda nije mogla doći da vlada srpskom i oni su je uništili do kraja snsd uaaaaaaaaaaaaaaa dolje snsd.

pošalji odgovor

jes,jes [neregistrovani] (15. 04. 2013, 16:20:36)

HM

Šta bi sa člankom sa Ljiljanom Bokić? Otišao u arhivu? Hm! Još krckate onu Vladinu nepovratnu pomoć za medije..? Ovako će čitaoci da pljuckaju na PDP-ovca,nema veze zaslužio je,samo ima ih još..Šta sa vladikom kikbokserom(još u Časnom postu), to je OK?Aha..A sa helikopterom koji "leta" za naše pare o privatnim poslovima? Ja npr. na svoj posao idem o svom trošku(i vraćam se, naravno!) a kad se nakupi trebam da tužim osvetoljubivog poslodavca jer će da mi dug zastari i onda pojede VUK magarca (a on na tu zastaru i moj strah od budućnosti i računa)..Nama kao narodu treba jedna dooobra govnava motka..

pošalji odgovor

trebinje [neregistrovani] (15. 04. 2013, 16:29:15)

trebinje

vidi ti molim te, neka vas je sramota, i dodika i vas koji trcite za njim

pošalji odgovor

Gogi [neregistrovani] (15. 04. 2013, 18:00:05)

Bravo

E nek si mu se bar nagovorio

pošalji odgovor

snezana [neregistrovani] (15. 04. 2013, 18:23:43)

slazem se Frenki

Ona mu je najbolja o kotuli i zazivjetce i otici u jos jednu legendarnu trebinjsku.Razlika izmedju naseg predsednika i predsednika Republike srpske i biznismena od Laktasa je ogromna.Nas Slavko ljude ne mrzi i nije rasista.Zaljubljen je u svoj gradi i zelimu svako dobro,njegove gradjane ma gdje oni bili,radili i zivjeli.Sta predsednik zna o nasem gradu,mada su mu navrat nanos dodjelili priznanja, kljucara i pocasnog gradjanina grada Trebinja.Vladika od Bosne voli nas dok moze da nas muze i po toj ljubavi je brat blizanac nasem predsedniku od Laktasa.I gle cuda tj.cudne podudarnosti oba su od Bosne,i ne igra ulogu sto je bivsa,zar ne?treci njihov jaran,i gle opet bosanac,dolazi nam od Visegrada i hladan ko spricer otima nam kamen,kao da mu je to cacevina.Nebojsa ne valja,a oni su Bogom dati tj.poslani da nas uce kako se ponasa i zivi zivot u gradu na Trebisnjici.Dali ce sunce zasijati kao nekada?sumnjam nazalost,ali nada zadnja umire.Pozdrav.

pošalji odgovor

brane [neregistrovani] (15. 04. 2013, 18:26:29)

trebinjac

trebinje je uz vucurevica sto je i pokazalo na izborima, a dodik i bagra iz snsd ce brzo otici sa vlasti ako bog da i ovo sto radi dodik i snsd nije radio ni causesku, po gradovima samo hodaju poreski inspektori i reketiraju , komunalna policija, elektricari iskljucuju, struju itd,narode dokle trpjeti ovo

pošalji odgovor

Marko [neregistrovani] (15. 04. 2013, 19:00:29)

Za Vanju!

Vanja, u pravu si ja sam bio u Sportskoj dvorani u Trebinju kada je Dodik javno obećao radnicama ,, Novoteksa" da će dug pretvoriti u akcije ,a radnike vratiti na posao, a od toga ništa, za to nije zamjena Nikola Tesla- hvala bogu da se otvori ta tekstilna industrija, ali je ,, Novoteks" dužan radnicima novac i tačno je da ga moraju prodati da bi ljudi namirili svoj dug, a što on duguje Hipo banci i Poreskoj upravi , neka daju ti koji su uzeli novac nisu radnici krivi, KAKO JE MOGLO DOĆI DO TOGA DA ZA 12 GODINA NISU UPLAĆENI DOPRINOSI?

pošalji odgovor

? [neregistrovani] (15. 04. 2013, 21:57:35)

zivi bili pa vidili

Kampanja je uveliko pocela, masine ce doci pocece da se sije a pola godine nakon izbora 2014 caaaoo.Kad vidim koja ce to zena da vode koja ne smiju da se pojave u Herceg Novoi jer je duzna i bogu i narodu. Ovo je klasicna prevara kao i sve do sada u rezijz SNSD-a! lijep pozdrav

pošalji odgovor

Dado [neregistrovani] (15. 04. 2013, 22:16:09)

Sta hocete

Ma kakvo Trebinje, htjeli su Vucka eto im ga! Sta sad hoce od Dodika da ih obilazi? Mile imenuj tog predsjednika OO SNSD i pocnite bzaposljavat iskljucivo kadar i simpatizere SNSD u citavoj Hercegovini a ovi sto vole Vucka nek ih on zaposljava, i sta tu ima cudno takav je danas zivot ko vise bude valjao ljudima taj ce i biti biran!

pošalji odgovor

trebinjac [neregistrovani] (16. 04. 2013, 09:09:37)

slavko

Hercegovina Hercegovcima, i jeno bogastvo, Slavko nedaj se...

pošalji odgovor
Vesti dana
Velika podrška za Mićića i Stevandića

03. 05. 2015

Velika podrška za Mićića i Stevandića

Protivkandidat Mladenu Bosiću na čelu SDS-a Mićo Mićić i kandidat za zamenika predsednika stranke Nenad Stevandić dobili su danas podršku više opštinskih i gradskih odbora ...

Arhiva
Arhiva
Click Here to Pick up the date
Click Here to Pick up the date