Vesti dana

pošalji prijatelju štampaj MySpace Share it: Digg Buzz up

Banjaluka 09. 11. 2012

PRESS RS

SKANDAL U OŠ „IVO ANDRIĆ“ U BANJALUCI

Od dece traže da idu u „Mek“ i napišu sastav

Roditelji učenika banjalučke Osnovne škole (OŠ) „Ivo Andrić“ tvrde da učitelji i nastavnici njihovu decu primoravaju da idu u nedavno otvoreni restoran brze hrane „Mekdonalds“ ida za taj „izlet“ ponesu po pet KM!

Slika 1

Otac jednog osnovca četvrtog razreda koji je zamolio da mu ne otkrivamo identitet kaže da su se on i ostali roditelji pobunili protiv takvog zahteva. On priča kako su učitelji potom odlučili da u odlazak u restoran ovog svetskog lanca brze hrane decu ne vode kolektivno, ali i da su ih šokirali nalogom deci da samostalno posete restoran i o njemu napišu sastav, koji će biti ocenjivan?!

Apsurdno i opasno

- Pre desetak dana moje dete je došlo iz škole i reklo da je učiteljica poručila da će ići na izlet u „Mekdonalds" i da za obrok treba da ponesu po pet maraka. Ostao sam bez teksta jer smatram da škola nema pravo da deci nameće posete nekakvim restoranima i još da zahtevaju da svako dete ponese pare. To je priličan izdatak za većinu roditelja. Rekao sam detetu da prenese učiteljici da ono neće ići, što je, kako se ispostavilo, učinila i većina drugih roditelja - kaže naš sagovornik.

Antrfile 1
Popović: Decu ne smeju uslovljavati!
U Instituciji ombudsmana za decu RS kažu da škole ne mogu da uslovljavaju učenike onim sadržajima koji nisu deo obrazovnog sistema.
- Za sve aktivnosti koje su deo obrazovnog sistema potrebna je saglasnost i učenika i roditelja, a mi imamo situaciju da se radi o aktivnosti koja nije deo pomenutog sistema i koja je sprovedena protivno interesu učenika i roditelja. Direktori škola su, na osnovu Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju, dužni da preduzmu sve potrebne mere u pogledu zaštite dece i njihovih interesa u obrazovnom sistemu - kaže portparol ove institucije Vesna Popović.
Posle nekoliko dana, nastavlja naš sagovornik, njegovo dete je iz škole došlo sa novim, još apsurdnijim zahtevom.
- Deci je rečeno da se u „Mekdonalds" neće ići kolektivno, nego će ići ko kako i s kim želi, ali da su obavezni da napišu sastav o ovom restoranu, koji će biti za ocenu?! Nije mi jasno šta je to tako posebno u „Mekdonaldsu" da on mora biti posećen i da o njemu i sastav mora da se napiše - priča ovaj roditelj.

On dodaje da je zbog toga hteo da ode do učiteljice, ali da se plaši da bi ga etiketirali kao bundžiju i da bi zbog toga njegovo dete moglo da ima problema u školi.
- Samo zato, kao i roditelji druge dece, ne želim da istupam javno. Ipak, ne znam šta da radim jer se moje dete plaši da će dobiti jedinicu ako ne napiše taj famozni sastav, a ja sam tek sada protiv toga da se povinujem odluci škole. Očigledno je nekome i te kako stalo da deca tamo potroše pare - naglašava naš sagovornik.

Otac učenika sedmog razreda OŠ „Ivo Andrić" potvrdio je za naš list da je njegovo dete već bilo na „izletu" u „Mekdonaldsu".
- Učenicima je rečeno da će toga dana najpre posetiti Muzej, a posle toga i „Mekdonalds" i da ponesu pare za obrok. Pristao sam samo da dete ne bi bilo izuzetak, ali smatram da ovakvo ponašanje nije u redu. Razumem da deca treba da idu na prave izlete, u muzeje, pozorišta, bioskop i slično. Međutim, van pameti je da se kolektivno vode po restoranima - naglašava naš sagovornik.

To je nesporazum
S druge strane, u OŠ „Ivo Andrić" tvrde da u školi nikada nije doneta odluka o obaveznom odlasku u „Mekdonalds", a još manje o pisanju sastava o poseti ovom restoranu. Direktorka Željka Opačić kaže za Press RS da se izleti planiraju godišnjim programima. Ona naglašava da izlet u „Mekdonalds" ni u kojoj varijanti nije planiran.
Slika 2
- Međutim, pojedini učenici, bez obzira na upozorenja uprave škole i nastavnika da tokom velikog odmora ostanu u školskom dvorištu, odlaze u „Mekdonalds". Njima upravo roditelji daju novac za to, a ovamo se bune protiv navodnog kolektivnog odlaska u ovaj restoran, od kojeg ionako nema ništa. Tačno je da su učenici sedmog razreda išli u Muzej, a ako su toga dana i svraćali u „Mekdonalds", to su uradili usput i svojom voljom. Proveriću još sa učiteljicama da nije možda došlo do nekog nesporazuma, ali ja zaista ne znam ni za kakav izlet ovakve vrste - naglašava Opačićeva.
U Ministarstvu prosvete RS kažu da su od rukovodstva OŠ „Ivo Andrić" zatražili da danas sazove roditeljski sastanak, kako bi se proverile tvrdnje roditelja.

Maja Bašić

komentari (60)
pošalji komentar

Маја [neregistrovani] (08. 11. 2012, 23:35:00)

Под велом

И даље нико неће да каже ко тјера дјецу, нити ко је то пријавио. Све анонимно, ми смо анониман народ!

pošalji odgovor

Jedan 7 [neregistrovani] (09. 11. 2012, 07:27:07)

Ivo Anadric

To je cista laz.
Ja sam jedan od tih ucenika koji su Isli u mCdONALDS I nisam bio prinudjen ni bilo ko drugi, a sto je jos jedna grozna kleveta da smo pisali sastav.U ostalom nismo jedini koji su isli a placali smo svojim parama van skolskih aktivnosti
i koj je to izmislio smatran da je jedan veliki neodgovorni i neobrazovan covijek\zena.

Jedan 7.

pošalji odgovor

XXL [neregistrovani] (09. 11. 2012, 07:40:48)

Kao i Vi Majo

Ni vi niste rekli ko ste Majo, čak ni dali ste gospođa, gospođica ili stara dama, tako ni drugi, posebno ako je u moguća ''odmazda'' nad djecom. Na žalost na ovim prostorima je stvoren podanički mentalitet i on će trajati vječno, ako ne potvrdiš da dobro što radim, ili bar ne ćutiš, uništen si, moli Boga samo da nemam moći. Kada dođu drugi na vlast, oni su isti kao ''ja'' i zato bolje ćuti jer te nema, osim na Birou rada. Na žalost prosvjetni radnici na taj način popunjavaju lične kućne budžete, budite uvjereni da oni to rade uz proviziju novootvorenog Restorana u kome ispod 5 KM nema ništa, a to je za standard mnogih roiditelja visoka stavka. Predlažem prosvjetnim radnicima o domaćem da djecu upute na domaći Restoran ''CAP-CAP'' u kome je kvalitetnija, ukusnija i neuporedivo jeftinija đačka pljeskavica ''oplemenjena'' sa salatom po izboru SAMO 2 KM.
Ne vrijedi predlagati jer je poznato da politički aktivisti iz moje Stranke u 6. deceniji života stječu zvanja prosvjetnih radnika na privatnim fakultetima u redovnom roku i vrlo brzo dobiju posao u prosvjeti. Nije isključeno da je i to jedan od nedavno svršenih dok profesora, naročito srpskog jezika sa zvanjem stečenim na državnom, Filozfskim fakultetom ima na Birou rada, koliko god treba, ali ''BLC'' je u vlasništvu našega kolege iz Stranke Željka Mirjanića i sveznajućeg Nenada Novakovića novinara, pilota, pozorišnog stručnjaka, a Pozorište čiji je direktor, naše banjalučko, izbačeno sa liste poželjnih u Regionu od njegova mandata i repertoara, Bogu za plakati jer i naš mile je izgubio moć........

pošalji odgovor

neimenovani [neregistrovani] (09. 11. 2012, 07:42:30)

malograđanština

Svaka čast za brigu roditelja, a šta ako se pokaže da to nije istina, zar nije dosta anonimnih dojava. Ako već optužujete, predstavite se i stanite iza svojih riječi.

pošalji odgovor

.... [neregistrovani] (09. 11. 2012, 07:46:47)

....

Čak su i djeca prepoznala lopovluk. Hrabro omladino samo bez nasilja. Upotrijebite svoju pamet, lopovi čekaju nasilje, njima to odgovara da bi maskirali svoja zlodjela.

pošalji odgovor

mile [neregistrovani] (09. 11. 2012, 08:53:59)

anonimusi

Ko su anonimusi koji stoje iza ovih dojava? Ako im je stalo do učenika i do škole zašto se javno ne deklarišu, šta ako sve ovo nije istina? Ko odgovara za lažne dojave? Zašto mediji ne provjere dojave prije objavljivanja?

pošalji odgovor

Maka [neregistrovani] (09. 11. 2012, 08:54:26)

Ko je kriv?

Sad su krivi učitelji i nastavnici što djeca ratnih profitera, tajkuna i sumnjivih "biznismena" čuče svaki dan u Mekdonaldsu? Ne mogu primitivci i lopovi da postanu gospoda i da imaju milione maraka!

pošalji odgovor

roditelj [neregistrovani] (09. 11. 2012, 08:58:14)

očigledan "tal"

Ovdje je više nego jasno da postoji dogovor i da se djeca svjesno šalju da troše pare u "Mek-u" a sastav je manje bitan.Bruka i sramota, ali to je naša svakodnevnica i to je samo kap u moru "nameta i harača"koji jadni roditelji moraju inkasirati kako bi zadovoljili apetite ovih u školama. To znam iz vlastitog iskustva.I ne čudi me što se roditelj nije predstavio, strahuje za svoje dijete. Dokle!

pošalji odgovor

aleksandar [neregistrovani] (09. 11. 2012, 09:16:58)

neko ima besplatnu klopu

dosta mi je kada vidim ko sve radi u prosvjeti sa djecom i sve mi je jasno.napisite ime ko je to trazio od djece.neznam sta je tu lose ako se objavi javno ime.normalno oca tog djeteta ne treba objavljivati.tog kretena odmah iz skole izbaciti.najvjerovatnije neko iz te skole ima besplatnu klopu.

pošalji odgovor

Nataša [neregistrovani] (09. 11. 2012, 09:28:39)

roditelj

Majka sam dvoje maloljetne djece i roditelj koji je ponosan na njihove učitelje i nastavnike. Roditelj koji plasira ovakvu priču, trebao bi i da se predstavi. Mislim da je najveći problem što je roditeljima dozvoljeno da se previše miješaju u rad i organizaciju škole. Takvim svojim ponašanjem i plasiranjem neistine toliko su srozali autoritet učitelja i škole kao ustanove, da je to već postalo tužno i sramotno. Učitelji su drugi roditelji našoj djeci i provode s njima puno vremena, da bismo ih optuživali za takve stvari. Mislim da je krajnje vrijeme da dokoni ljudi prestanu da plasiraju ovakve gluposti i da se učiteljima vrati autoritet i poštovanje koji zaslužuju. Veliko je zlo oko nas i ne trebamo ga širiti, nego zajedničkim snagama suzbijati. Trebamo gledati kako da sačuvamo našu djecu od droge i kriminala, da ih sklonimo s ulica i zaštitimo od ozbiljnih problema s kojma se ovo društvo svakodnevno susreće, a ne da se trošimo na priče rekla-kazala..Zato Vas molim, kao roditelj, da bar razmislite o svemu ovome, a sve zbog dobrobiti naše djece.

pošalji odgovor

БНЛ [neregistrovani] (09. 11. 2012, 09:39:47)

НЕ.

Не желим да замијеним доручак у Гондоли или пљескавицу у ЦАП-ЦАПу за сендвич у МЦД.
Па ни љевушу у пекари Мадона.
Само како објаснити ОСРЕДЊИМА у БЛ да је МЦД ресторан брзе хране у ком се на западу јефтино хране (без увреде) комуналци и занатлије у радним одјелима.
Од сада сваки пут кад одем ван има да фотографишем тамошње МЦД ресторане и да постављам фотке на ФБ.

pošalji odgovor

majka [neregistrovani] (09. 11. 2012, 10:01:31)

Cemu tolika galama

Pa sta ako ih odvedu u "Mek",neka djeca vide i to cudo "izvikano" Roditelje nece "zavaliti" 5 maraka, (toliko popuse za dan,i ispiju kava za mnogo vise para
)a dijete se nece osjecati bijedno u poredjenju sa onima koji imaju novca na pretek...cemu tolika galama?

pošalji odgovor

Nikolas [neregistrovani] (09. 11. 2012, 10:02:44)

Истина???

Било истина или не било, мени је ово истина, јер није далеко од истине.(О нама)!

pošalji odgovor

Gojko [neregistrovani] (09. 11. 2012, 10:11:31)

ovo

je sve tacno. kod nas su se skupljale pare da se ide u mekdonalds. a ovi lazu

pošalji odgovor

beljo [neregistrovani] (09. 11. 2012, 10:15:55)

lazes, nastavnice, lazes

Nastavnice,

molim vas da ne lazete i ne skrivate se pod nekim nikovima, ja sam bio u meku, kako ste nam i rekli, ne znam sta vam treba da lazete preko novina, priznajte da ste pogrijesili i nasi starci ce vam oprostiti, mozda je direktorica ljuta pa vas grdi, ali nismo mi krivi sto ste nas tjerali na te gluposti

pošalji odgovor

dragan BL [neregistrovani] (09. 11. 2012, 10:25:27)

Mekdonalds

"To je cista laz.
Ja sam jedan od tih ucenika koji su Isli u mCdONALDS I nisam bio prinudjen ni bilo ko drugi, a sto je jos jedna grozna kleveta da smo pisali sastav.U ostalom nismo jedini koji su isli a placali smo svojim parama van skolskih aktivnosti
i koj je to izmislio smatran da je jedan veliki neodgovorni i neobrazovan covijek\zena."

O ovom mailu treba da se priča, i da ovo bude tema i za učenike i za nastavnike, a i za ministarstvo. Dečko je jednostavno nepismen, u samo jednoj rečenici toliko grešaka...

pošalji odgovor

Džoni98 [neregistrovani] (09. 11. 2012, 10:50:01)

Mek

Ja idem svaki dan u Mek i volio bi da ima više ovakvih škola kao što je Ivo andrić.

pošalji odgovor

Gojko [neregistrovani] (09. 11. 2012, 10:50:34)

Gojko Goja Go

Samo bih da istaknem da se ovde radi o jednom eklatantnom primjeru kombinovane zloupotrebe polozaja i nemaru pri vrsenju duznosti. Nadlezni u skolama krivi su po jednom, drugom, ili oba osnova. Svi zajedno snose krivicu necinjenja, jer su odlucili da zatvore oci pred ociglednim problemom, koji bi, ukoliko se stanje ostavi ovakvo kakvo jeste, moglo eskalirati u ozbiljnu situaciju i veoma negativnu drustveno pojavu sa tendencijom rasta, tj popularizacije, a u kojoj bi najdelji kraj izvukli ucenici.

zabrinuti ucenik 2 razreda

pošalji odgovor

sujo [neregistrovani] (09. 11. 2012, 11:38:07)

Goja

Nisi ti gojko, ti si buduci zivko radisic.

pošalji odgovor

xxl [neregistrovani] (09. 11. 2012, 11:58:39)

Da je više ovakvih kao Džoni...

Sretna bi bila Banja Luka i Republika da je više ovakvih kao Džoni kojima prebogati roditelji mogu obezbjediti svajkodnevno luksuz od 5-7 Km u MCD, znači 150 do 200 KM mjesečno samo za MCD + još dva obroka hrane dnevno + voće, očigledno da oboje roditelja rade. Sit gladnom ne vjeruje, novinar ne bi pisao da nije tako, a bilo bi smješno da nije žalosno što su prosvjetni radnici bezosjećajni ili poluobrazovani vezano za sadržaj teksta....''Neimenovani'' Vaša kritika anonimcima je kritizerstvo, pa što se Vi ne imenujete.......

pošalji odgovor

goran [neregistrovani] (09. 11. 2012, 12:10:58)

sramota

cini mi se da vecinu ovih komentara su pisali par prosvjetnih radnika iz te skole.samnom je isla jedna djevojka koja do 6razreda nije znala tablicu mnozenja.prolazila je 3-trojkom.skoro kada sam je sreo na ulici kazal mi je da radi kao uciteljica .

pošalji odgovor

aco [neregistrovani] (09. 11. 2012, 12:17:31)

dobre plate

mislim da u ovojo drzavi nije niko vise placen od prosvjetnih radnika i politicara a da toliko malo rade i da nikome nisu nizasta odgovorne,da imaju najmanje opasnosti na poslu.pogledajte efektivnog rada i odmora koliko prosvjeta ima a niko nizasta nikome neodgovara.vidimo kako nam vaspitavaju i uce djecu.zavrse fakultet a neznaju nista a osnovna skola posebna prica.ako je tata bizmismen to je djete privilegovano.

pošalji odgovor

Mihajlo 2108 [neregistrovani] (09. 11. 2012, 12:18:00)

Nie istina

Niko nas nije tjerao

pošalji odgovor

Napoleon [neregistrovani] (09. 11. 2012, 12:18:36)

Jaoooj

Kakva smo mi selendra, to je nevjerovatno. Od kako je krenula prica oko McDonalds-a lokalni zivalj se ponasa kao da je stigao cirkus. Privatna radnja otvorena, i tako je treba i tretirati. Price poput ove su totalno besmislene, pustite ih da rade svoj posao.

pošalji odgovor

dzomba [neregistrovani] (09. 11. 2012, 12:59:32)

slijedici pismeni zadatak

Bio sam kod Muja i jeo cevape!

pošalji odgovor

Marina [neregistrovani] (09. 11. 2012, 13:20:15)

"Dragi naivni roditelji"

Znam da ima i nastavnika svakakvih kao i u svakom poslu ali niko vam nije kriv što svojoj djeci bezuvjetno vjerujete i onda tražite od nastavnika da ih vaspitaju umjesto VAS!!!

pošalji odgovor

Grvaljosa-knjazevac [neregistrovani] (09. 11. 2012, 13:28:26)

Apno vuk magarca

Kvo rabotite bre, ma treba zapaliti sve, ziveo narod!

pošalji odgovor

Sinisa Banja Luka [neregistrovani] (09. 11. 2012, 13:56:39)

Bolje ti je da učiš gramatiku....

Bolje ti je da učiš gramatiku....izgledaš nepismeno.

pošalji odgovor

Sinisa Banja Luka [neregistrovani] (09. 11. 2012, 14:04:10)

Izlet

Učitelji i nastavnici su dobri i solidarni sa roditeljima, ali zato direktori pljačkaju gdje god stignu. Recite mi da li je u redu da plaćamo izlet 15 km po djetetu, a ide se 15 kilometara od Banja Luke? U tu cijenu je uračunat samo prevoz. A kad pogledamo da je cijena karte 3 km javnim prevozom i povratna 3 km to je 6 km, znači otimaju nam 9 km a da ne spominjemo da ti isti autobusi javnog prevoza idu polu prazni a u autobuse za izlete trpaju po 70 djece.

pošalji odgovor

Kladioničar [neregistrovani] (09. 11. 2012, 14:14:34)

..pisani zadatak...


...pa bolje daih poišalju u kladionicu...tamo treba više mašte..pa će i pisani zadatak biti bolji...čista petica..


Parovi

pošalji odgovor

Rumba [neregistrovani] (09. 11. 2012, 14:28:55)

Podvaljivanje

Od primitivizma koji propagira ishranu u MCD jedino je veći primitivizam koji taj isti MCD napada lažima i smišljenim negativnim konstrukcijama.
Sve vam je u fazonu "kako saznajemo od našeg izvora, neko je neko nekom rekao da učini to i to..."...

pošalji odgovor

Nije bitno [neregistrovani] (09. 11. 2012, 14:39:20)

Psi laju...

Možemo pričati i pisati šta nam volja, al činjenica je da djeca vole da idu u MCD i da menadžmentu tog restorana nije potrebno da se tako eksponira po školskim ustanovama. Ljudi se rasturiše od posla i vjerovatno nemaju ni vremena (a ni potrebe) da se bave promocijom po razredima osnovnih škola.
Firma koja je u svoj posao uložila onolike pare sigurno nije spala na to da zavisi od navodnih nastupa pojedinih prosvetnih radnika.
Prije će biti da je ovo ješ jedan u nizu slučajeva međuljudskih podmetanja koji je inače dosta čest kada je u pitanju navedena školska ustanova. Osim toga, iole upućenom je jasno da u ovoj priči imaju svoje prste i konkurentski krugovi (Cap cap i ekipa).

pošalji odgovor

Šokirani čitalac [neregistrovani] (09. 11. 2012, 14:43:30)

Poštovana redakcijo...

Mogli ste barem da stavite znak pitanja iza ovakvog naslova teksta pošto je izvjesno da nikakvim konkretnim podatkom u tekstu niste potvrdili autentičnost njegovog značenja!
Bilo bi to sasvim dovoljno za minimum vašeg profesionalnog pristupa.

pošalji odgovor

sergej `99 [neregistrovani] (09. 11. 2012, 14:44:40)

LAZ

Mozda ima neke istine u svemu tome ali niko ne prica o pozitivnim stvarima koje se desavaju u toj skoli npr. ucenici u jednoj ucionici dobijaju tablet racunare prvi u RS !

pošalji odgovor

Banjaluka [neregistrovani] (09. 11. 2012, 14:45:25)

Otprilike

Ko je dovoljno lud nek i dalje vjeruje ovakvim naručenim tekstovima.

pošalji odgovor

mekic [neregistrovani] (09. 11. 2012, 15:03:48)

srčkić

Mi smo jedna velika pokondirena tikva kompleksasa koji nisu dobro upućeni da mecom se hrani u svijetu socijala a kod nas seljaci koji jos iz opanaka nisu izasli ali pare su zaradili "pošteno".

pošalji odgovor

jovan [neregistrovani] (09. 11. 2012, 16:00:29)

narucen tekst

Ovi tekstovi po sistemu zute stampe sa ''zasticenim'' i neimenovanim izvorima su vam smesni. Ocigledno naruceni od strane nekoga ili sa nekom svrhom.Dno novinarstva!

pošalji odgovor

Nina [neregistrovani] (09. 11. 2012, 17:15:17)

Još jedna laž..

Majka sam dvoje djece koja idu u tu školu i vjerujem da je to sve izmišljena laž dokonih i besposlanih roditelja. Roditelji previše sebi uzimaju za pravo da se mješaju u školu. Ne znam kako se niko od roditelja nije sjetio da u novinama objavi članak o humanitarnim akcijama koje se sprovode u ovoj školi, a više puta su inicijatori takvih akcija bili djeca. Toliko uspješne djece ima u toj školi i godinama postižu dobre rezultate a o tome ne pišete. Kada će roditelji prestati da vode brigu o tome kolika je plata prosvjetnog radnika i koliko im traje godišnji odmor?Posvetimo se svojoj djeci i porodici i pustimo učitelje da rade svoj posao.

pošalji odgovor

Novosadjanka [neregistrovani] (09. 11. 2012, 17:16:12)

Trujemo se

Koja je razlika izmedju Meka, Cap-capa i ostalih prodavnica brze hrane? Obratite paznju na Picetu kako je neuredno, one radnice imaju kg blata ispod noktiju. Ko god svraca u takve objekte samo se moze otrovati.

pošalji odgovor

Njanja [neregistrovani] (09. 11. 2012, 17:38:22)

* OŠ,,Ivo Andrić"

Učenica sam OŠ,,Ivo Andrić" .Jutros dok sam išla u moju školu iznenadila sam se vidjevši na kiosku kako slažu novine na kojima piše :SKANDAL U OŠ „IVO ANDRIĆ“ U BANJALUCI
Od dece traže da idu u „Mek“ i napišu sastav. Idem u ovu školu 9 godina i nikada se nije ništa slično desilo.Ima najbolje opremljene učionice i nastavnike koji imaju iskustvo u svojoj profesiji i nauče nas svemu. I to se vidi kada djeca iz OŠ,,Ivo Andrić" u srednjim školama imaju najviše znanja uspored svojih vršnjaka iz drugih škola.I stvarno mi nije jasno ,i ako sam ja djete i dosta mi stvari nije jasno ,ali šta nekome znači da piše ovakve laži i gluposti?!I mogu da tvrdim da niko od mojih vršnjaka nije bio prisiljen da ide u Mek.Čak prije otvaranja Meka nastavnici su nas savjetovali da ne idemo u Mek ,jer svi dobro znamo da hrana nije zdrava!

pošalji odgovor

žao mi djece [neregistrovani] (09. 11. 2012, 18:47:08)

žrtve amerićkog kapitala

Zemlja u kojoj je MD elitni restoran...krenula je niz brdo. Roditelji, da li ste se ikada upitali zašto djeca vole Md? Raspitajte se malo o tehnici konzerviranja pomfrita, kao univerzalnom receptu MD, čizburgerima, hamburgerima i sl. stvarčicama, za kojima su naša djeca "luda", pa ćete shvatiti zašto. Natrijum glutaminat. Ko svoje dijete šalje u MD, neprijatelj mu je. Stvarajući mu nezdravu naviku (u kojoj dijete postaje zavisnik od te hrane) osigurava mu put bolesti i patnje.

pošalji odgovor

izzbjeglica [neregistrovani] (09. 11. 2012, 19:03:23)

ko ,

ko uopste dozvoli da se otvori takav objekat, nek je tudje odma valja,i kakav je to nacin ucitelja ,da rade sta hoce bez saglasnost roditelja,cuj 5 maraka za dete,boze sacuvaj,

pošalji odgovor

... [neregistrovani] (09. 11. 2012, 19:06:25)

Laz

Nismo bili prisiljeni da idemo u McDonalds niti da pisemo bilo kakve sastave...samo da je znati ko je taj anonimac

pošalji odgovor

zoka [neregistrovani] (09. 11. 2012, 19:14:05)

Kompleksi provincije

Vidjela zaba (Banja Luka)da se konji potkivaju pa i ona digla nogu.

pošalji odgovor

nata [neregistrovani] (09. 11. 2012, 20:21:12)

odgovor njanji

Drago dijete, ako si vec dijete sto cisto sumnjam.Ili ako ti ovaj komentar nije napisao neko od starijih zbog nacina pisanja, jer ovako ozbiljan komentar ne pise jedno dijete u osnovnoj skoli.Ili si ti neko od nastavnika ove skole.Ja sam obrazovana osoba i na Birou sam tri godine, a posao nastavnika ne mogu nikako da dobijem, samo dobijam odbijenice.Isto tako sam banjalucanka i ova skola je uvek bila obelezena zbog tatine i mamine djece i njihovih privilegija za razliku od djece tako reci obicnih smrtnika.A nastavnici su pored toga sto nisu u stanju da prenesu znanje djeci jer ga ni oni nemaju i pored toga uocili dobru vezu sa dobrostojecim roditeljima zbog obostrane koristi, naravno kako koje.I zato dosta vise lazi i prikrivanja, neka istina izadje na vidjelo, jer je ovo sigurno istina.Toliko.

pošalji odgovor

roditelj [neregistrovani] (09. 11. 2012, 21:03:41)

skola je tebi nepoznanica

Nepismeni covjece vidi se zasto prezires prosvjetu, negacija uz glagole se pise odvojeno, propalice !

pošalji odgovor

Boris [neregistrovani] (09. 11. 2012, 21:33:33)

CAP CAP

Pa da se djeca potruju ... mislim stvarno dali si ti normalan

pošalji odgovor

Duska [neregistrovani] (09. 11. 2012, 21:37:32)

MAJKA DVA UCENIKA OS IVO ANDRIC

Moje misljenje je da nekome smeta sadasnja direktorica,jer je jedna od rijetkih kod koje se sve radi strogo po zakonu i nema apsolutno nista "preko veze".Za direktoricu imam samo pohvale,neka tako nastavi,a roditelji koji tvrde da ima nepravilnosti neka se obrate Ministarstvu punim imenom i prezimenom,a ne anonimno novinama.Svako od nas moze anonimno plasirati laz i treba da vjerujemo tim anonimnim lazima,pa ovo je zasmijalo i moju djecu,jer su u O.S.IVO ANDRIC nauceni od prvog razreda da sebi ponesu od kuce obrok ili ga kupe u skoli ili prodavnici,da ne trose pare na gluposti,poput grickalica,zvaka,gaziranih sokova.

pošalji odgovor

Njanja [neregistrovani] (09. 11. 2012, 21:51:36)

;)

Pa to kakao ja pišem je pozavatelj da idem u dobru školu i da imam veoma dobru nastavnicu srpskog jezika.Vjerovali ili ne,da djete sam od 13godina,u februaru tek punim 14. Svaki nastavnik je drugačiji ima ih i strogih,a i onih koji se nekad malo i našale sa nama,ali su svi oni dobri predavači.I Vi nemate pravo da tako govorite o njima kada nikada niste bili na predavanjima u mojoj školi.Istina je bolna,da,možete vi pisati šta hoćete ali Ivo Andrić je najača škoa u Banjaluci,baš zato što je takva kakva je zato takvi poput vas izmisljaju ovakve klevete protiv skole.Meni je stvarno žao što Vi ne možete dobiti posao. :-):D

pošalji odgovor

Buu [neregistrovani] (09. 11. 2012, 21:54:45)

:O

AHAHAH Ja idem u Ivo Andrić školu, i baš sedmi sam razred.Nas niko nije tjerao da donosimo 5KM i da idemo u Mek! :O Vezeee Kakvi sastavi?O čemu i ljudi pričate? HAHAHAHAHAH POŠTENO SE NASMIJAH :D

pošalji odgovor

slavnic milovan [neregistrovani] (09. 11. 2012, 22:06:52)

MINISTAR JE GLAVNI KRIVAC

KASIPOVIC DA IMA IMALON MORALA I LJUDSKOSTI KAO I CADJO DALI BI OSTAVKE JER SU ZALUTALI NA OVE FUNKCIJE KAO I MINISTAR FINANSIJA TEGELTIJA I POLJOPRIVREDE MILOVANOVIC .SA OVAKVOM BAGROM NEMA NAPRETKA ...

pošalji odgovor

PROSVETAR [neregistrovani] (09. 11. 2012, 22:43:40)

aci na dobrim platama itd

Kao prvo zavisi sta podrazumjevas pod dobrom platom..ovo sto mi primimo je solidna plata.Drugo odgovornosti imamo i na pretek(bar ko ima savjesti) i mala nam je plata za ono sto npr.nosi samo jedna ekskurzija ili izlet. Ko nije vodio tudju djecu ne zna sta je to.Trece vrlo je cinicno generalizovati fakultetski obrazovane ljude i govoriti da ne znaju nista,sto nazalost govori vise o tebi nego o nama.
Cetvrto sto se vaspitanja tice,to je prvenstveno TVOJA obaveza pa tek onda nasa. Ti i takvi kao ti se ponasate kao da vam je skola zamjena za vase promasaje u odgoju,i da smo mi duzni nadoknaditi vase propuste. Malo se fokusirajte Aco sami na sebe,sta vi radite,koliko se posvecujete djetetu,zavrsite fakultet, pa nam onda slobodno uputite i kritiku.

pošalji odgovor

XXL [neregistrovani] (09. 11. 2012, 23:46:28)

Kontraverzan ste gosp ''Prosvjetaru''

Ne vidim da ste završili državni fakultet Vi koji se predstavljate imenom ''Prosvjetar'', Acu u 4. tački persirate za razliku od prve 3 tačke. Ne djelujete mi kao prosvjetni radnik, ako ste tehničke struke ili u sporednoj djelatnosti u prosvjeti OK, mešutim ako učestvujete u obrazovnom procesu onda nam u prosvjeti ''škripi'' puno više nego što mislimo. Slažem se sa Vama da je ogromna odgovornost na prosvjetnim radnicima i da primanja nisu ni visoka ni adekvatna. Prosvjetni radnici rade human i neprocijenjivo vrijedan posao koji je nedovoljno vrednovan, a potpuno zadovoljstvo imaju samo oni koji to rade iz ljubavi naravno i profesionalno. Posao prosvjetnog radnika nosi privilegiju da je svaki pojedinac cijenjen, bez obzira na kvalitet jer prosvjetni radnici roditeljima osposobljavaju djecu za život i sama ih djeca doživljavaju posebno. Pitam se ima li šta iznad osjećaja toga ponosa da Vas neko tako doživljava i to je najveća privilegija, ako opisano mogu tako nazvati, možda je moglo biti i pod navodnicima. Druga privilegija je slobodan veći dio najugodnijeg godišnjeg doba, ljeta, istina od raspusta se ne živi, ali se ipak uživa. Prosvjetni radnici imaju i sve ono drugo, odgovornost, kako objektivnu, tako i subjektivnu, za svoje učenike bilo da su u školi ili na ekskurzijama za te obaveze zaista nema adekvatne nagrade, kada se nešto dogodi roditelji ''po'' profesorima, nastavnicima ili učiteljima bez obzira na njihovu krivicu ili nevinost. Moj komentarr je uslovan, kao i svi drugi, ako su na takav način prosvjetni radnici upućivali djecu u MCD ili nešto slično onda su to komentari ma u kojoj školi to bilo. Možda nije trebalo navesti naziv škole nego u priči navesti ''..u jednoj banjalučkoj osnovnoj školi'' pa bi neko u komentaru otkrio o kojoj se školi radi. Novinar je sigurno čuo, ako je direktorica kako je neko opsiuje u komentarima uvjeren sam da će utvrditi istinu u kojoj ona, ako je kao opisana, sigurno nije učestvovala i da će u tom utvrđivanju doći do istine sa kojom ćće obavijestiti javnost. U svakom slučaju ne bi bilo dobro da svi jednako mislimo, slučaj nas je podijelio i ''u istini'' i ''u laži'', i to je dobro bila istina ''ovo'' ili ''ono'' nećemo svi imati isto mišljenje, i to je dobro da vidimo kakvih sve mišljenja o istom događaju imamo......

pošalji odgovor

MAJA [neregistrovani] (10. 11. 2012, 10:58:46)

sramota...

stvarno nemam rijeci. da na taj nacin i na tom nivou mozete tako besmiosleno prljtai lica ucitelja i nastavnika, direktorice pa i same skole. nemam rijeci. razocarana sam u roditelje i ljude koji mogu ovako nesto da izmisle. da bi djecu neko natjerao na ovako nesto, moras biti pravi kreten. a osnovna skola ivo andric ne zasluzuje ovakve optuzbe i uopste nema potrebe za ovakvim izmisljotinama i glupostima. znam i vjerujem da ova skola sebi nebi nikada dozvolila ovako nesto i molim roditelje ucenika koji su ovo "objavili" da se izvine i kazu istinu.. mislim da u svijetu i u nasoj drzavi ima puno vaznijih problema koji su stvarni i da je ovo jedan besmisleni citat nekog besposlenog roditelja. svijetom vladaju katastrofe, bolesti, pljacke, tuce a vi se bavite ovakvim stvarima i glupostima ( kad ih tako moram nazvati). stvarno sramota.. razocarana sam.
OS "IVO ANDRIC" JE JEDNA KULTURNA GRADSKA SKOLA SA RAZUMNIM I PRIJE SVEGA OBRAZOVANIM ZAPOSLENICIMA, OVAKO NESTO JOJ NE PRILICI I NIJE ISTINA. KOLIKO GOD SE TRUDILI "UNISTITI" JE NA OVAJ ILI ONAJ NACIN NECETE USPJETI.

pošalji odgovor

ALEX Chicago [neregistrovani] (10. 11. 2012, 21:44:58)

:)

Kada se vratim u BL za 2 godine otvoricu i KFC plus jos 3 MC Donald.s-a IZ INATA

Kad nas narod ima svako jutro za kafu,novine i cigaru moze da ima i za Brzu hranu (sa zapadnjackim menijem)

Kolika tuga ljudi sve placete GLADNI SMO,KRIZA a svako jutro kafane prepune.Svi ste na kafici sa prijateljem.Zato molim Vas Roditelji,Braco,Prijatelji,profesori,ucitelji,Nastavnici,Studenti i Predsjednici zacutite i ne pricajte vise nista.
Ako hocete da menjate nesto lepo se odselite i glumite ludilo na nekom drugom lepsem mestu>

HVALA

pošalji odgovor

buba- ekspert za Balkan [neregistrovani] (10. 11. 2012, 21:58:29)

ministarstvo

aha da da da da da

pošalji odgovor

Guru [neregistrovani] (11. 11. 2012, 08:34:58)

Savjesni roditelji

Gdje su bili ti savjesni roditelji kada ih je bivši direktor pljačkao organizujući odlaske na ekskurzije i "školu u prirodi" po papreno skupim cjenama. Sadašnje rukovodstvo škole na čelu sa direktoricom radi odgovorno i savjesno svoj posao poštujući sve zakonske i tenderske procedure. Škola na početku školske godine donosi program rada prema smjernicama Ministarstva prosvjete u kome se jasno definiše koje manifestacije i ustanove će učenici posjetiti u sklopu vaspitno-obrazovnog rada. Taj program rada škole se za vrijeme mandata ovog rukovodstva u potpunosti poštuje, tako da su navedene tvrdnje o kolektivnom odlasku u restoran Mc Donalds neprovjerene i paušalne tvrdnje. Ako je neko na svoju ruku djecu upućivao u pomenuti restoran za to ne snosi odgovornost škola. Zato čitav slučaj treba ispitati pa tek onda iznositi tvrdnje i pogrešno informisati javnost.

pošalji odgovor

Nastavnik [neregistrovani] (12. 11. 2012, 14:27:00)

Pojedi i napiši...pa jesu li već pojeli taj....
hamburger...ijesu li već napisali taj pisani sastav o
hamburgeru...


Turski ćevap

pošalji odgovor

Anonimna [neregistrovani] (26. 11. 2012, 00:04:22)

Komentar na račun roditelja i pomenute škole

Roditelji koji zaista vode brigu o svojoj djeci nemaju razloga da olajavaju ni školu i nastavnike,roditelji preispitajte se koliko vremena provodite sa svojom djecom,da li razgovarate sa njima i sl.stvari,potrebni ste im

pošalji odgovor

Anonimna [neregistrovani] (26. 11. 2012, 00:09:57)

Komentar na račun roditelja i pomenute škole

Roditelji koji zaista vode brigu o svojoj djeci nemaju razloga da olajavaju ni školu i nastavnike,roditelji preispitajte se koliko vremena provodite sa svojom djecom,da li razgovarate sa njima i sl.stvari,potrebni ste im

pošalji odgovor
Vesti dana
Vučić: Srbija je uvaženija i poštovanija nego ikad

27. 04. 2015

Vučić: Srbija je uvaženija i poštovanija nego ikad

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija onakva kakva je danas nikada nije bila poštovanija ni uvaženija ni na Zapadu, ali ni u Kini, Rusiji i Izraelu ...

Arhiva
Arhiva
Click Here to Pick up the date
Click Here to Pick up the date