Vesti dana

pošalji prijatelju štampaj MySpace Share it: Digg Buzz up

Banjaluka 01. 10. 2012

Srna

Za šest meseci “Šume RS” u gubitku 3,9 miliona KM

Javno preduzeće "Šume Republike Srpske" za prvih šest meseci ove godine poslovalo je sa gubitkom od 3,9 miliona KM, a samo Šumsko gazdinstvo „Romanija“ napravilo je minus veći od 1,4 miliona KM, navodi se u Proizvodno- finansijskom izveštaju.

Slika 1
Vršilac dužnosti direktora Šumskog gazdinstva „Romanija" Bojan Tošić očekuje da će osmomesečni izveštaj o poslovanju sigurno biti pozitivan.

„Popravio sam stanje i prošli mesec smo rekorderi u JP „Šume" po isporuci oblovine, jer smo isporučili više od 21.000 metara kubnih drveta. U osmomesečnom izveštaju o poslovanju sigurno ćemo biti pozitivni", istakao je Tošić.

On je napomenuo da je od aprila na mestu v.d. direktora "Romanije", te te da se u tom šumskom gazdinstvu ranije nije radilo kako treba.

Vršilac dužnosti direktora JP „Šume" Radenko Laketić smatra da u prethodnom periodu nije rađeno kako treba, te da su robu dobijale firme koje na kraju nisu plaćale.

„Roba se mora plaćati i rekao sam gazdinstvima da onome ko ne plaća ne isporučuju robu, na šta su se mnogi bunili u smislu propadaće roba i zalihe. Neka propadaju, ali bez plaćanja u rokovima koje je utvrdila Vlada Srpske niko neće dobiti robu", istakao je Laketić i dodao da se stanje u ovom preduzeću može popraviti, ali ne preko noći.

Najbolje poslovne rezultate ostvarilo je Šumsko gazdinstvo „Ribnik" sa plusom od 1.006.288 KM,te „Borja" sa 268.959 KM dobiti.

komentari (3)
pošalji komentar

Sumar [neregistrovani] (01. 10. 2012, 14:03:59)

RS

Sta si ti radio g.Laketici radio proteklih godina. Bio si izvrsni direktor proizvodnje pa zasto si dozvolio minuse tolike!

pošalji odgovor

džoni [neregistrovani] (01. 10. 2012, 14:12:28)

pa dokle ?

banda crvena!gotov proizvod sijeku i prodaju, nisu ga ni sadili ni zalijevali pa opet u minusu!
kako očekuju da prave fabrike i kupuju sirovinu, pa da preradjuju , pa da prodaju...

pošalji odgovor

Zoki [neregistrovani] (01. 10. 2012, 21:44:10)

o' bože

sijeku šumu koju je priroda stvorila i u minusu su. o bože pa dokle više ????

pošalji odgovor
Vesti dana
Milanović kritikovao Grabar Kitarović u Јasenovcu

26. 04. 2015

Milanović kritikovao Grabar Kitarović u Јasenovcu

Na današnjoj komemoraciji u Spomen parku Јasenovac, hrvatski premijer Zoran Milanović u svom govoru osvrnuo se na postupke predsednice Kolinde Grabar Kitarović rečima: "Kada ...

Arhiva
Arhiva
Click Here to Pick up the date
Click Here to Pick up the date