Hronika

pošalji prijatelju štampaj MySpace Share it: Digg Buzz up

28. 11. 2013

B92

Uhapšen vojnik silovatelj iz Beograda

Beogradska policija, posle dužeg operativnog rada, uhapsila je pripadnika Vojske Srbije koji se sumnjiči za devet silovanja u glavnom gradu

slika1
Prema pisanju tog lista, uhapšen je D.G. (31), koji je rodom iz banatske Bele Crkve. Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, a po isteku će biti priveden dežurnom istražnom sudiji.

Kako saznaju Novosti, silovatelj je prilazio žrtvama na autobuskim stanicama kod Mostarske petlje, Sajma i drugih stajališta i napadao žrtve uglavnom u kasnim noćnim i ranim jutarnjim satima.

"Osumnjičen je za silovanja i pokušaje ovog krivičnog dela od prošle do ove godine", kaže izvor Novosti blizak istrazi I dodaje: "Prilazio je ženama s leđa, dok su se kretale stepenicama i uz upotrebu fizičke snage obarao ih na zemlju i silovao ih."

Prema policijskim saznanjima, koje su potvrđene DNK analizom, ali i prepoznavanjem, nije birao doba žrtava. Na njegovoj meti našle su se dvadesetogodišnjakinje, ali i sredovečne žene. Prema nekim operativnim podacima, postoje indicije da je sa silovanjima počeo još 2010. godine.

Jedna od poslednjih žrtava bila je devojka od 22 godine, koju je napao 11. novembra oko 22.30 sati kod Mostarske petlje. Oborio je na zemlju i pokušao da je siluje, ali su ga omeli slučajni prolaznici.
Kako nezvanično saznaju Novosti, među žrtvama njegove pohote, našla se i jedna policijska službenica, koja je, srećom uspela da se odbrani. Policajka je radila u obližnjoj policijskoj stanici Savski venac.

Ubrzo posle poslednjeg napada, sredinom novembra ove godine, operativci beogradske policije odlučili su da mu pripreme zasedu i namame ga. Akcija je uspela i on je tokom pretprošle noći uhapšen u Beogradu.

Tokom jučerašnjeg dana, kako nezvanično saznaju Novosti, njega je nekoliko žrtava prepoznalo i identifikovalo u prostorijama beogradske policije u prisustvu nadležnog tužioca. U beogradsku policiju u sredu su došle i neke njegove kolege, koje su ponudile pomoć u rešavanju ovog slučaja.

komentari (2)
pošalji komentar

davor [neregistrovani] (28. 11. 2013, 10:23:11)

2 rijeci

smrtna kazna

pošalji odgovor

N.N. [neregistrovani] (28. 11. 2013, 13:11:45)

!

Hoće se veselo provesti u stanici a pogotovo u tvorziji!

pošalji odgovor
Hronika
Trebinje: Povređen motociklista

19. 04. 2015

Trebinje: Povređen motociklista

Četrdesetčetvorogodišnjak R.M. lakše je povređen u današnjoj saobraćajnoj nezgodi u trebinjskom naselju Gorica, potvrđeno je u Centru javne bezbednosti Trebinje ...

Arhiva
Arhiva
Click Here to Pick up the date
Click Here to Pick up the date