Vučurević osuo paljbu po Dodiku

Vučurević osuo paljbu po Dodiku

14.04.2013.Ažurirano: 23.06.2016.
Slavko Vučurević, gradonačelnik Trebinja, nazvao je predsednika RS Milorada Dodika političkom i ljudskom kukavicom i poručio mu da je zbog dosadašnjeg odnosa prema narodu Srpske trebalo da ostane u Hagu iz kojeg se pre par dana vratio. Vučurević tvrdi da Dodik namerno izbegava sastanak sa rukovodstvom grada na Trebišnjici, jer je "kao lider SNSD-a i predsednik RS odgovoran za lošu situaciju u istočnoj Hercegovini".

- Dodik ne sme da se suoči i otvoreno razgovara sa nama o problemima koje je on napravio. Verovatno je frustriran našim stavom, naročito rezolucijom kojom smo rekli da nećemo dopustiti prodaju HET-a i pljačku sredstava koja pripadaju stanovnicima istočne Hercegovine. To je verovatno ljutnja velikog predsednika, koji bi, da kojim slučajem postoji uređen međunarodni i domaći pravni poredak, bio zadržan u Hagu da tamo odgovora, dok bi svi ostali trebalo da budu pušteni - rekao je Vučurević.

Tokom prethodna tri dana, Dodik je u dva navrata bio u Trebinju i sastajao se sa ljudima iz svoje stranke i sa vladikom Grigorijem.

Obrazlažući zašto se nije sastao i sa predstavnicima gradske vlasti, Dodik je rekao da se gradonačelnik samo busa u prsa, ali da je u samom pristupanju realnim problemima potpuno nejasan.

- U tom pogledu moraće da se razjasne mnoge stvari kako bismo ubuduće mogli da sarađujemo. Zbog trenutne loše komunikacije Vlade Srpske i lokalne zajednice u Trebinju, kriva je lokalna zajednica. Takvom odnosu ne doprinosi Vlada RS, jer Vlada samo radi svoj posao i sve ono što su njene ingerencije funkcioniše besprekorno. Zastoj se dogodio zbog nekih lokalnih funkcionera, ali to nije stvar Vlade RS, već lokalne zajednice - rekao je Dodik.

U celu priču danas se uključio i vladika Grigorije, koji je pokušao na neki način da umiri situaciju pozivajući obe strane na saradnju.

- Trebalo bi da mi na lokalnom nivou mnogo više uradimo, kao što to prethodnih godina nismo. Sada imamo tu sitauciju da gradonačelnik ima mali otklon prema Banjaluci, govoreći da je Banjaluka kriva za nešto. Ali, mnogo je važno da je predsednik što ćešće ovde, jer će se tako pokrenuti mnoge stvari - istakao je vladika Grigorije.

Međutim, dok je vladika Grigorije pokušao da spusti tenzije između gradonačelnika Trebinja i predsednika Republike Srpske, i sam je pao u vatru pa je neuobičajeno oštro odgovorio novinaru BN televizije Nebojši Vukanoviću.

Grigorije je Vukanovoća nazvao notornim lažovom, koji nije ni čestit ni pošten kako se prikazuje. Vladika je pozvao Vukanovića da objavi "zatvoreno" pismo koje mu je poslao, a koje, kako kaže vladika, novinara BN-a raskrinkava i dokazuje da je niko i ništa.

Komentari

trebinjac
14.03.2015 - 12:41

Hercegovina Hercegovcima, i jeno bogastvo, Slavko nedaj se...

0
0
Dado
14.03.2015 - 12:41

Ma kakvo Trebinje, htjeli su Vucka eto im ga! Sta sad hoce od Dodika da ih obilazi? Mile imenuj tog predsjednika OO SNSD i pocnite bzaposljavat iskljucivo kadar i simpatizere SNSD u citavoj Hercegovini a ovi sto vole Vucka nek ih on zaposljava, i sta tu ima cudno takav je danas zivot ko vise bude valjao ljudima taj ce i biti biran!

0
0
brane
14.03.2015 - 12:41

trebinje je uz vucurevica sto je i pokazalo na izborima, a dodik i bagra iz snsd ce brzo otici sa vlasti ako bog da i ovo sto radi dodik i snsd nije radio ni causesku, po gradovima samo hodaju poreski inspektori i reketiraju , komunalna policija, elektricari iskljucuju, struju itd,narode dokle trpjeti ovo

0
0