Vasić : SNSD ide u petu pobedničku kampanju

Vasić : SNSD ide u petu pobedničku kampanju

26.08.2012.Ažurirano: 23.06.2016.
Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na predstojećim lokalnim izborima u BiH ide u petu pobedničku kampanju i na pobedu i u Doboju, Prijedoru, Bijeljini, Vukosavlju, Brodu, Ugljeviku, Nevesinju i Bileći, izjavio je izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić.

 

Prema njegovim rečima, SNSD se drži pravila "jedan načelnik - jedan narodni poslanik", pa je pobeda zagarantovana čak i na izborima 2014. godine.

"To što je nedavno (lider SDS-a Mladen) Bosić nabrojao 20 opština u kojima SNSD ima vlast, a u kojima će, po njemu, pobediti SDS, svrstava ga u onu drugu kategoriju. On ne zna da je SNSD već pobedio", istakao je Vasić u intervjuu.

On je dodao da se jedno pravilo ne menja od kada postoje izbori.

"A to pravilo glasi 'pobedio je onaj ko je već pobedio, a izgubio je onaj ko ne zna ko je pobedio", istakao je Vasić.

On je naglasio da u Trebinju, iako je bilo zvižduka, načelnik opštine Dobrosav Ćuk nikad nije bolje stajao na izbornim koordinatama.

"U pitanju su marginalizovane politički patološke grupe, verovatno, sponzorisane od stranih platiša. Ali neka i iskreno zvižde. Mi se ne bojimo demokratskog miljea, jer će naši birači jasno razgraničiti šta je šta", rekao je Vasić, navodeći da je, na primer, pre nekoliko dana u Doboju na političko - porodičnom druženju bilo skoro hiljadu mladih sa predsednikom Opštinskog odbora SNSD-a Urošem Gostićem i kandidatima.

Na pitanje da li je "lov na Zlatka Lagumdžiju" predizborna priča, Vasić je istakao da je "slučaj Lagumdžija" tačka na kojoj pada ili opstaje dejtonska BiH.

"Ako Lagumdžiju `njegovi` ostave sada `u sedlu` sa BiH je svršeno. Možda će trajati i još trideset godina, ali je to mrtvac koji kopni. Mi ne lovimo Lagumdžiju, mi se borimo za dejtonsku BiH. Pravo pitanje je koliko će još energije Republika Srpska imati za te borbe, pre nego što pokupi ono što je u Dejtonu unela u BiH", istakao je Vasić.

On smatra da je pogrešio kada je rekao da je Srpska napravila grešku što je Lagumdžiji dala Ministarstvo inostranih poslova BiH, te dodaje da sada misli da je to dobro, jer svi vide da je Srpska bila u pravu.

"Sada svi vide da smo dobro zborili kad smo rekli da će ići po svetu i činiti zlo protiv Srba i Srpske. Lagumdžija je Srđan LjUbojević sarajevske Bosne", rekao je Vasić.

Izvršni sekretar SNSD-a ističe da je Srebrenica "slika i prilika" kako bošnjački politički faktor shvata politiku i BiH - kao pitanje prevare, obmane, krađe i anarhije.

"Akcija jednokratne prijave boravišta je tipična azijatska, otomanska filozofija u kojoj i izvesni /Muamer/ Zukorlić vidi svoju mesijansku ulogu. NjEga treba uhapsiti ako dođe da glasa", poručio je Vasić i dodao da onaj ko nije državljanin Srpske može na izbore doći kao turista.

On je istakao da je SNSD ponosan što je u Srebrenici kandidovao ženu za načelnika i što je to zajednički kandidat svih srpskih stranaka.

"To je politički kapital za budućnost. Sve ostalo su marginalije", napomenuo je Vasić, dodavši da činjenica da su se u Srebrenici na javnom mestu tukli predstavnici SDP-a BiH i SDA govori kakva je slika bošnjačke politike.

Vasić je dodao da, nasuprot tome, SNSD gradi političku porodicu, a ne klasičnu, ortodoksnu partiju, dok je pobedu na izborima dužan svojim biračima i članovima, kojih trenutno ima oko 160.000.

Komentari

Gladni i napaćeni građanin
14.03.2015 - 12:41

Kako te nije sramota Vasiću, uzimaš mjesečno 10.000,00 KM i popuješ nama sirotinji kako ste pametni i uspješni vi iz snsda. Pa pogledajte šta je nas obični smrtnika na birou jedva spajamo kraj sa krajem!!!

0
0
Zemo
14.03.2015 - 12:41

Dodik poslao gorile da tuku djecu navijace tinejdzere u dvorani borik Dodik oslobodjen nekakvih optuzbi, ispred suda trubaci Dodik nas bruka po susjednim zemljama, gostujuci na televizijama i psujuci ko kocijas Ko nije dodikov igrac ili u njegovoj stranci, taj je gradjanin treceg reda Izvjestaj revizora o gradnji zgrade vlade, zatim prodaji nekih drzavnih preduzeca ukazuje na x nepravilnosti.. Dodikov sin dobio 3 milke bespovratnog kredita od komisije u kojoj je tatko bio clan, uz javno obrazlozenje da je bolje da mu se odobri taj kreditic nego da bude narkoman... Zatim ovaj njegov protivkandidat, Cavic, taj je na bijelom bio po titanijumu i diskotekama kad sam ja bio tinejdzer. U cokorskim poljima frajer ogradio imanje zidinama, u najvecoj krizi dovozio cisternama morsku vodu da se kupa sincina preko ljeta sa svojim dzankozama, i da se organizuju zurke tip orgije. Taj isti Cavic je priznao Srebrenicu kao genocid, svojim cinom izvinjenja pred muftijama mudzahedinima teroristima. Taj isti Cavic je na kraju svog predsednickog mandata pomilvao 30 okorjelih kriminalaca sa tunjica, a uslovi njihovog pomilovanja samo glupsonima nisu ocigledni... Ivanic sa svojm drp strankom prodaje drzavna preduzeca po pola marke, sa sve sprehom demokratskog progresa.. O sdsu je suvisno pricati koja je to mafija sa svojim cickom bjelicom, i kandidatima za mastermajnda..O ovim mafijama u federaciji da i ne govorimo...Itd Itd Itd.. Znaci to je izbor koji nam se nudi narode..???? Pa ako smo glupi i zaboravljamo sta se desavalo u poslednjih 20 godina, od kad gore pomenute stranke vedre i oblace narod RS i BiH, onda mi i zasluzujemo ovo sranje sto nam se desava. Pa vi vidite narode moj...

0
0
Kukumar
14.03.2015 - 12:41

Mislim da sam dobro vidio popis gdje se on nada pobjedi.raduje me sto na tom spisku NEMA Modrice i Samca.Mislim...dugo su brate upropastavali ove opstine , red je da malo sjasu sa naroda i da se dobro provjetre prostorije gdje su se oni gnijezdili svih ovih godina zajedno sa svojim poltronima...dosta je bilo..malo na odmor od 12-16 godina.

0
0