Stršljenovi rasturili "Marš mira"!

Stršljenovi rasturili "Marš mira"!

09.07.2013.Ažurirano: 23.06.2016.
Prelazak učesnika tzv. srebreničkog "Marša mira" preko planine Udrč pretvorio se u pravi horor film pošto su bošnjačke "maršrutlije", koje je danas predvodio visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, napali rojevi razjarenih stršljenova!

Prema podacima koje je danas objavio Univerzitetski i klinički centar Tuzla, 13 osoba je zbog uboda ovog opasnog insekta bilo prisiljeno da potraži medicinsku pomoć na licu mesta, dok je jedan 60-godišnji muškarac, zbog jake alergijske reakcije, morao da helikopterom bude hitno prebačen u Tuzlu!

Invazija stršljenova na kolonu koja se iz pravca Tuzle već nekoliko dana kreće prema Potočarima i Srebrenici u čast godišnjice stradanja Bošnjaka koje će prekosutra biti obeleženo u ovom gradu, izazvala je pravu paniku među učesnicima marša koji su se, kako saznajemo, u velikom strahu razbežali po šumi čekajući da im agresivni insekti "oslobode" zacrtanu trasu.

- Prava je sreća da su se u koloni nalazili i medicinski radnici sa opremom za prvu pomoć, inače je pitanje kako bi se sve ovo završilo. Posebno iz razloga što je jedan od onih koje je ubo stršljen doživeo jaku alergijsku reakciju i oticanje svih ekstremiteta. Visoki predstavnik je u ovom napadu prošao bez posledica, verovatno zato što se nalazio u sredini kolone koja je promenila pravac kretanja odmah nakon što su oni na čelu kolone uleteli u "zamku" i izvukli deblji kraj - kaže sagovornik Pressa RS koji je insistirao na anonimnosti.

Iz UKC Tuzla danas je saopšteno da je zdravstveno stanje H. A. (60) iz Srebrenika, učesnika "Marša mira" koji je zbog alergijske reakcije helikopterom danas hitno prebačen u tuzlansku bolnicu, stabilno te da se ne očekuju veće komplikacije.

Više detalja o ovom događaju donosimo u štampanom izdanju Pressa RS za sredu 10. juli.

Komentari

momo brkic
14.03.2015 - 12:41

takvi komentari.Zato cemo jos dugo imati ,,Vezira,, iz inostranstva,da nas poducava i uci,kako danas jedan covjek normalno zivi i radi.Majke mi,sto rece nevesinjski mostarac.

0
0
borik
14.03.2015 - 12:41

stršljenovi osjetili miris loja..

0
0
minja
14.03.2015 - 12:41

strsljenove u hag da im se sudi odmah :D

0
0