Srpčani ne spavaju, u panici Bobar i Semberci?!

Srpčani ne spavaju, u panici Bobar i Semberci?!

11.10.2012.Ažurirano: 23.06.2016.
Brojne direktore javnih preduzeća i republičkih ustanova iz SNSD-a zahvatila je prava panika posle najave lidera ove stranke Milorada Dodika da će zbog nezadovoljavajućih rezultata na proteklim lokalnim izborima biti smena odgovornih!

Veliki broj funkcionera ove stranke, među kojima su i brojni poslanici, strahuje od sednice Izvršnog odbora SNSD-a zakazane za nedelju, jer su svesni da će „dobiti po ušima" zbog lošeg izbornog rezultata i gubitka načelničkih mesta u sredinama iz kojih dolaze. Prema tvrdnjama izvora Pressa RS bliskog vrhu SNSD-a, u velikom strahu da će ostati bez fotelje su brojni kadrovi ove stranke iz Srpca, koji se nalaze na rukovodećim pozicijama nekoliko ključnih republičkih institucija i ustanova.
Naš sagovornik tvrdi da bi zbog poraza Živka Mikulića, kandidata SNSD-a za načelnika ove lijevčanske opštine koja je slovila za jednu od kolevki SNSD-a, u nemilosti mogli da se nađu bivši ministar porodice, omladine i sporta i aktuelni direktor Službenog glasnika RS Proko Dragosavljević. Prema tvrdnjama našeg izvora, na sednici Izvršnog odbora SNSD-a zakazanoj za nedelju, lekcija će sigurno biti očitana i bivšem načelniku Srpca i poslaniku SNSD-a Mirku Kojiću.

- Kojić je poraženog načelnika Mikulića isforsirao za načelničkog kandidata. Naime, Kojićev sin se oženio Mikulićevom ćerkom, pa je Kojić posle opštih izbora 2010. godine, na kojima je izabran za poslanika, za naslednika u načelničkoj fotelji predložio svoga priku - objašnjava naš izvor.

Iz HDZ-a prešla u SNSD!
Poseban kuriozitet kada je reč o odborničkim listama SNSD-a zabeležen je u Tesliću, gde se na desetom mestu odborničke liste našla Spomenka Paurević Čutura, koja se posle 85 odsto prebrojanih listića nalazi na šestom mestu po broju osvojenih glasova. Paurević-Čutura na lokalnim izborima 2008. godine bila je nosilac liste hrvatske koalicije HDZ BiH, HSS-NHI-HDZ 1990. Jedan od posetilaca sajta Pressa RS za ovakvo kadrovanje, koje ocenjuje štetnim po SNSD, optužio je poslanicu SNSD-a iz Teslića Ivku Ristić.
Prema njegovim rečima, glavni razlog poraza načelničkog kandidata SNSD-a u Srpcu je sam kandidat, što se vidi po rezultatu koji je napravila stranka. On dodaje da o Mikulićevom kvalitetu najbolje svedoči činjenica da je izgubio i u rodnom Nožičkom, dok je odbornička lista SNSD-a u Srpcu osvojila čak 43 odsto glasova ispred SDS-a, za koji je glasalo oko 17 odsto Srpčana i liste koalicije „Zvono", koju je podržalo nešto više od 15 odsto birača.
- Iz toga se vidi da su birači SNSD-a glasali za stranku, ali ne i za načelničkog kandidata svoje stranke. Dodik je i sam priznao da je jedan od razloga poraza SNSD-a upravo neadekvatan izbor načelničkih kandidata, ističući da je Srbac najbolji primer za to. Pored Srpca, u ogromnom strahu su i u Višegradu, gde je već raspušten opštinski odbor. Oni jednostavno ne znaju kako će predsedniku stranke objasniti da su izgubili izbore uprkos višemilionskim ulaganjima Vlade RS u Višegrad. Opštinski odbor u Kozarskoj Dubici nije raspušten pošto je Nino Jauz uprkos porazu u trci za načelnika od vrha stranke dobio dodatno vreme da pokuša da formira skupštinsku većinu. Iako mu dubički DNS, koji je podržao njegovog protivkandidata Zlojutra, sada namiguje i šalje signale da bi mogao da okrene leđa novoizabranom načelniku i formira skupštinsku većinu sa SNSD-om, teško je poverovati da će to i da urade. Pre će biti da „pavićevci" tvrde pazar - tvrdi naš izvor.

On ističe da je i prvi čovek prnjavorskog SNSD-a Drago Kalabić na tankom ledu posle poraza u trci za načelnika ove opštine, dodajući da se već sada može slobodno reći da za naredne opšte izbore 2014. godine sigurno neće biti kandidat za odlično plaćeno mesto poslanika u Parlamentu BiH na kojem se trenutno nalazi.
- Po ušima će dobiti i poslanici SNSD-a u Narodnoj skupštini RS, koji su u svojim sredinama glumili veličine, a izbori su najbolje pokazali kakav ugled uživaju. Među njima su Saša Bošković iz Gacka, Ilija Tamindžija iz Nevesinja, Dobojlije Uroš Gostić, Petko Stanojević, Spomenko Vasilić i Dalibor Đurić i Ivka Ristić iz Teslića. Na tapetu će se naći i poslanici iz Semberije Svetozar Jovanović, Slavica Lukić, pa i sam Gavrilo Bobar, kao i poraženi kandidat za gradonačelnika u Bijeljini i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Miroslav Milovanović - kaže naš sagovornik.

Podsetimo, lider SNSD-a Milorad Dodik raspustio je u utorak opštinske odbore stranke u Doboju, Višegradu, Sokocu, Gacku, Prnjavoru, Petrovu, Kostajnici, Palama, Loparama i Vlasenici i imenovao stranačke poverenike za svaki opštinski odbor. Sam Dodik je poverenik za Doboj i Višegrad. Dodik je juče rekao da ne očekuje nikakvo nezadovoljstvo u opštinskim odborima stranke nakon raspuštanja, ističući da je reč o meri čiji je cilj stabilizacija SNSD-a.
- SNSD prolazi fazu svog konstituisanja i jačanja, i ništa više. Onaj ko je nezadovoljan sam sebe isključuje - poručio je Dodik, čime je praktično potvrdio najavu našeg sagovornika da će brojni stranački funkcioneri u nedelju pokunjenih glava slušati pridike na sednici Izvršnog odbora.

Komentari

OjO
14.03.2015 - 12:41

Ispušio si ga, leMi. Ispušio si ga jer su ti u stranci isti skotovi kao što si i ti sam, koji se, kao i ti, bore samo za svoju guzicu, a narodu bi kožu sa leđa ogulili kako bi im i zadnju paru oteli. Zbogom, leMi!

0
0
Okus
14.03.2015 - 12:41

Problem je u narodu, moramo pod hitno smjenit narod da drzavi bude bolje, data je olovka budalama na 1 minut i vidljive su posljedice

0
0
bolje ikad nego nikad!!
14.03.2015 - 12:41

Eto kakvu smo mi u Srpcu imali vlast dacu samo jedan primjer, poslanik sada direktor Elektro Distribucje Srbac,koji ima platu vecu od nase cetiri puta, pa mu je i to bilo malo onda je zaposlio i svoju suprugu,kad su je pitali kakva ti je potreba da radis?ona je rekla: "cisto iz dosade".Pa ljudi jeli moguce da neko uziva u onom sto je stekao na lopovski nacin?neko radi za bijednu platu i nemoze da prezivi mora ujutru da porani prije posla nebili nesto nasao u konteneru,narod je gladan i bice jos gore ako se ova vlast ne ukine! Cekat cemo jos dvije godine pa ce mo pocet vec jednom disati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

0
0