Malijević i Đekanović stali na crtu Vučanoviću

Malijević i Đekanović stali na crtu Vučanoviću

29.06.2012.Ažurirano: 23.06.2016.
Kandidat PDP-a za načelnika Kotor Varoša je Miroslav Malijević, a SDS-a Nedeljko Đekanović. Tako će vlasnik kompanije „Fagus“ i bivši potpredsednik SDS-a, stati na crtu kandidatu SNSD-a i aktuelnom načelniku Kotor Varoša Daliboru Vučanoviću.
SDS i PDP su, prema tvrdnjama odlično obaveštenog izvora, o imenima svojih kandidata odlučili tek juče u poslepodnevnim časovima, dok je SNSD još ranije obelodanio da će vladajuću stranku predstavljati Vučanović, koji je funkciju načelnika opštine preuzeo nakon imenovanja dotadašnjeg prvog čoveka Kotor Varoša Nedeljka Kneževića za direktora „Puteva RS".
- Pored njih trojice zajedničkog kandidata imaće i Partija socijalne pravde i Naša stranka. Njihov kandidat je dugogodišnji ili, bolje rečeno, večiti opštinski načelnik za urbanizam Ilija Tomić. Međutim, pored kandidata SNSD-a, SDS-a i PDP-a, on nema skoro nikakve šanse da zasedne u fotelju načelnika - tvrdi naš sagovornik.
Ostalo je nepoznato jedino da li će bošnjačke stranke isticati svoje kandidate za načelnika. Procenjuje se da će SDP najverovatnije pružiti podršku kandidatu SNSD-a, a nije isključeno ni da stanu iza PDP-ovog kandidata. Koalicija SDA-SBiH još uvek vaga da li će imati svog kandidata.
- Ako zelena koalicija, koju čine Tihićeva i Silajdžićeva partija, ne bude imala kandidata, oni će svoje birače skoro sasvim izvesno pozvati da glasaju za kandidata PDP-a pošto su sa ovom strankom bili na vlasti od 2004. do 2008. godine. Pored toga, u poslednje vreme se šuška da bi načelničkog kandidata mogla da ima i novoformirana Hrvatska narodna zajednica 1908. To bi trku za načelnika učinilo veoma interesantnom i potpuno neizvesnom - uverava naš izvor.
On dodaje da nema sumnje da će se trka za načelničku fotelju voditi između Vučanovića, Malijevića i Đekanovića, ističući da sva trojica imaju podjednake šanse i da će se o pobedniku odlučivati u foto-finišu.
- Vučanovićeva prednost je to što je kandidat najjače vladajuće stranke i u kampanji će sigurno imati podršku Vlade RS, dok Malijević uživa ugled uspešnog privrednika. Njegove šanse povećava i činjenica da je vrh PDP-a označio Kotor Varoš kao jednu od opština u kojima najozbiljnije računa na pobedu i neće žaliti sredstava da to i ostvare. Pri tome, i jedan i drugi računaju na podršku bar dela bošnjačkih i hrvatskih glasova, dok s druge strane, Đekanović uživa ogroman ugled u srpskom biračkom telu i u tome vidi svoju najveću šansu. SDS računa na to da će se srpski birači okrenuti prema ovoj stranci i njenom kandidatu upravo zato što su u poslednja dva izborna ciklusa bošnjački i hrvatski glasovi bili presudni u izborima za načelnika opštine. U svakom slučaju, trka za načelnika opštine u Kotor Varošu biće jedna od najneizvesnijih u RS - tvrdi naš sagovornik.

Komentari

Hrvatska narodna zajednica 1908
14.03.2015 - 12:41

Slazem se sa svima vama da je sadasnja vlast u rodnom nam Kotor Varosu potrosena.. Zato se udruzimo i napravimo korak dalje...

0
0
okrugli stol @Hrvatska narodna zajednica 1908
14.03.2015 - 12:41

Jako malo ce mo promjeniti ako mislimo da ce jedan nacelnik biti toliko bitan nakon ovih izbora. Moramo se zapitati sta mi svi kao pojedinci moramo poduzimati da omogucimo sretnu buducnost mladima koji zele ovdje zivjeti. Mozemo li se nadati sreci ako ne radimo na tome da one koji su protjerani a sada su najbolji ambasadori po cijelom svijetu svoga rodnog kraja, ne pozovemo ,da zajedno sjednemo i razgovaramo o buducnosti ovog svima nama dragog kraja.Znamo da zajedni i samo iskreno mozemo popraviti situaciju u Kotor Varosu, sam o moramo naci nacin kako da to pocnemo provoditi kroz razne projekte u djelo.

0
0
Xy
14.03.2015 - 12:41

Ma gospodo iz DNS-a da vi niste kobiva ta nova priča na čelu sa Miodragom mišom Petrovićem, pa nesretnici vi nemate niti jednog odbornika u SO-e o čemu pričate a kako ste jaki nećete preci ni cenzus!!!

0
0