Japanska tehnologija u Banjaluci!

Japanska tehnologija u Banjaluci!

02.09.2013.Ažurirano: 23.06.2016.
Vlada RS odredila je Poslovnu zonu Banjaluka za lokalnog partnera kompaniji "Sankyo Co.Ltd" iz japanskog grada Nagoja.

Đurađ Banjac, direktor Poslovne zone, rekao je da je tim povodom osnovano preduzeće "Sankyo" d.o.o. Banjaluka, koje bi na osnovu japanske tehnologije i uz monitoring tamošnjih stručnjaka proizvodilo opremu za auto-industriju.

U prvoj godini vrednost investicije bi bila 4,8 miliona evra, od čega je preduzeće "Sankyo" d.o.o. Banjaluka investiralo pola miliona u "Know How", putem kojeg su pribavljeni svi patenti, licence, tehnološka i druga prava za proizvodnju čeličnih opruga.

- Poslovna zona a.d. Banjaluka ući će u zajedničko preduzeće sa "Sankyo" d.o.o. Banjaluka - naglasio je Banjac.

Kako je dodao, Poslovna zona u ovo zajedničko preduzeće unosi svoje vlasništvo, tačnije objekat od 4.000 kvadrata, koje je, prema zahtevima japanske kompanije, neophodan prostor za prvu fazu realizacije projekta i početka proizvodnje.

- U ovoj prvoj fazi, odnosno u prvoj godini početka proizvodnje, ovo preduzeće zaposliće 120 radnika, koji će u ovom periodu biti pod monitoringom japanskih stručnjaka - istakao je Banjac i dodao da je u narednom investicionom ciklusu od tri godine planirano zapošljavanje 300 do 500 radika.

Celokupna proizvodnja u prvoj godini, kaže Banjac, već je ugovorena za japansko tržište.

- Kontakti Vlade RS i resornog ministarstva sa predstavnicima japanskih kompanija i osnivanje Fabrike opruga "Sankyo" d.o.o. Banjaluka bila bi prva u nizu investicija iz te zemlje, koja za krajnji cilj buduće saradnje ima otvaranje niza proizvodnih firmi u RS, sa vlastitom tehnologijom - naveo je, između ostalog, Đurađ Banjac.

Komentari

Japanac
14.03.2015 - 12:41

Sankyo d.o.o. je globalno poznato preduzece, ali ih google mrzi :D

0
0
trebinjac
14.03.2015 - 12:41

Da vam se dese kinezi,kao nasoj bivsoj IAT.Naoravljen dug preko 25 miliona eura,a nas predsednik urucuje odlikovanje i zahvalnicu gazdi Draskovicu bratu poznatijeg Vuka nekad osnivaca Srpske dobrovoljacke garde.

0
0