Đokić: Više sredstava za boračke kategorije

Đokić: Više sredstava za boračke kategorije

15.11.2012.Ažurirano: 23.06.2016.
Ministar rada i boračko – invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas da će u narednoj godini biti uvećana sredstva za boračke kategorije u Srpskoj.

"Vlada Republike Srpske sigurno neće umanjivati sredstva za boračke kategorije i u tom pogledu neće biti mera štednje", rekao je Đokić novinarima nakon javne rasprave o ekonomskoj politici za narednu godinu sa predstavnicima Saveza organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida.

On je istakao da bi za povećanje osnovice za primanja boračkih kategorija na 80 odsto od prosječne plate bilo potrebno obezbediti 34 miliona KM na godišnjem nivou.

"To je u ovom trenutku nemoguće, ali ćemo sigurno raditi na pronalaženju kompromisnog rešenja", dodao je Đokić.

On je naglasio da se mora nastaviti sa stambenim zbrinjavanjem boračkih kategorija i da se Vlada Srpske mora zadužiti kako bi se to pitanje konačno rešilo u naredne dve godine.

Prema njegovim rečima, neophodno je nastaviti sa realizacijom programa podsticanja zapošljavanja, za šta bi moglo biti obezbeđeno 20 miliona KM.

"Potrebno je nastaviti reviziju boračkih prava, a punu podršku nam daje Savez organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida", kaže Đokić.

Predsjednik Saveza organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida Dragomir Jančić istakao je da ima načina da se osnovica za invalidnine povisi.

"Znamo da Vlada Srpske za narednu godinu nije planirala povećanje budžeta, a pokušaćemo postići dogovor za povećanje osnovice", rekao je Jančić.

On je naveo da se mora nastaviti sa revizijom boračkih prava i stambenim zbrinjavanjem porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

Komentari

Čedo
14.03.2015 - 12:41

Pa zar je moguće da njemu više neko vjeruje.Pa čovek je pravosnažno osuđivano lice i to za krivično djelo iz oblasti privrednog kriminaliteta,a ministar je.To sve govori o nama samim!

0
0
VASO
14.03.2015 - 12:41

KAKO MOGU INVALIDNINE BITI VEĆE OD INVALIDSKI I BORAČKI PENZIJA. Je li zbog toga što invalidski borci rade u boračkim odborima i što još i primaju i velike naknade i plate. Ima invalida zdravi i ne mogu se penzionisati a imaju veće invalidnine od invalidski i borački penzija a ovi oboljeli od neizlečivi bolesti raka i slično. Ako se penzije ukidaju penzioneru koji radi onda nek se ukine i invalidnina borca kad već prima platu a povećajte te male boračke i invalidske od 50 km.

0
0
koko @VASO
14.03.2015 - 12:41

Rat je vec davno stao-ko je sta jamio,jamio je i kraj price-a VRS ne postoji vise vec godinama.Danas svaki borac zeli biti Vlado Segrt,i da zivi kako je on zivio.Malo mergen kolege borci i ratni drugovi.

0
0